30 Dec 2010

semua pasal bola

semua orang cerita pasal bola..aku pon sebok nak cerita jugak

seronok tengok player malaysia main bola semalam..baru la berkobar2 nak sokong depa..sebelom ni aku tengok main2 je bola ni..dulu masa x kawen lagi asal leh teman hubby je la tgk bola..sebenarnya nak dating kuar tgk muka dia je..hehehe…rindu plak bila teringat kuar dating dolu2..bila time nak jumpa je rasa seronok sgt sebab ye la..kadang seminggu 2 mggu baru boleh jumpa...patu jumpa pagi tghr/ptg dah balik..masa jaman bercinta dulu selalu tanya kat diri sendiri.…bila la boleh tengok dia hari2…sekrang ni ha..hamik ko..tengok la puas2…bila duduk2 tgk tv kadang tu saja jeling2 tengok dia…tengok bukan sebab rasa dia hensem ka apa..tapi saja suka tengok dia..macam xpenah tengok orang..

terpesong plak cerita..ok sambung balik..

Dulu masa aku duk teman hubby tengok bola kan…dia sebok cerita gini gini orang main bola..aku pon..iye iye kan je la..padahal ape pon xpaham ape yg dia cita tu..pastu bila dah minat sikit2 sendiri tanya hubby balik camne yg offside tu..cane yg leh kena penalty tu..patu..ooooooo…baru tau..hehehe….pon still blur lagi….masih banyak lagi aku kena belajar..cewahhh

bila dah seronok tengok bola aku pon teringin nak main futsal balik..aku xpandai pon main futsal..tendang pon cam hape je..tapi seronok tengok orang main..aku pon gatai nak main gak…dulu ade jugak geng nak main futsal..sekrang ni dah xdek la..aku pon xtau mana depa pi..

masa 1st time nak main futsal aku siap suh hubby ajar camne nak tendang bola….haa..masa ni xkawen gak lagi..wahh..rajin beno aku cerita bab aku dolu2 ehh…hubby aku pon layannn je la bila aku mintak dia ajar sepak bola..sesi ajar mengajar tu kat padang tempat orang main layang2 kat kepong tu…sebelah MRR2..aku rasa ramai yg tau kot tempat tu…so kalau lalu tempat tu je mesti aku teringat je..

cam xde kene mengena ngan bola semalam jerkk.anyway tahniah utk semua pemain2 semalam..especialy fahmi..wahhh….fahmi..I love u…zulfahmi okeh…

semalam aku tengok bola kat umah adik ipar aku..siap bawak subway utk makan sambil tengok bola ok..tapi kami tgk utk separuh masa pertama jerk la..lepas tu balik umah tgk kat umah plak....

Padang besaq

kali ni punya entry xdak gambaq no..sorry..aku pon pelik kenapa xdak gambaq..padahal hubby kalau bab tangkap gambaq dia bukan main lagi..cuma kalau aku nak tangkap gambaq dia ja dia xsuka..

so kak diha..kalau kak diha baca la kan..ampun dan maaf di pinta..bukan ima xmau p photoshoot tu (cewahhhh photoshoot wehhhh) tapi ima takut nak tanya hubby…duk rasa dia xmau..memang tau dah la dia xmau..tu pasai malas nak tanya sebab malas nak cari pasai..hehehe..klu tangkap gambaq ngan kak diha ja boleh dak..heheheEmbarrassed smile

ok..back to da story…perancangan aku nak pi kelantan terengganu xjadi..jadi hubby ajak pi perlis..destinasi kami..opkos padaq besaq…ekceli banyak lagi tempat menarik kat padang besaq tu..cuma timing xbetoi…macam gua kelam tu..depa tgh repair train nak masuk dalam gua tu..so kami xleh nak pi..lain2 tu boleh la pi..saja malas nak pi..hehe..yoyo je timing x betul..emm..lain2 tempat tu macam wang kelian, empangan timah tasoh…tu je la..dah nama pon perlis kecik..xkan nak aku senarai 10 tmpat yg menarik kan..x gitu?

sebelom sampai padang besaq saja pi pusing kuala kedah n kangaq..aku pi padang besaq tu x ikut hiway..ikut jalan lama..tapi jalan elok la..x teruk..so igt lepas2 ni bleh ajak hubby lagi..ya la..xyah bayaq tol..cuma bayaq det myk ja la…jimat kan….I like..

balik kampung kali ni aku angkut sekali mak aku..saja ajak dia sebab tau dia suka la pi tempat2 cam padang besar tu…2 malam mak aku tido umah besen dia…

kat sana aku xde la memborong ape sangat..tapi kat sana baju murah2 jugak aku tgk..paling best sekali tengok macam2 makanan ade..aku geram tengok kacang cerdik depa..isk..kalau boleh nak borong berkilo2..tapi mahal sgt..sekilo RM34 camtu..tapi mmg sedap ah wa cakap lu..aku susah sgt la nak dapat makan kacang cerdik tu sebab xbeli pon..peket kecik je dah RM10…rasa cam rugik je..banyak menda lain lagi aku boleh buat makan…ekeke

lain2 aku amik periuk kukus la..sebab aku memang nak pon menda alah tu..xsabo nih nak buat pau..tapi bila tahun aku nak buat tu xtau la..benda tu dah ade seminggu kat umah..plastik pon x bukak lagi..nampak sgt aku x masak ape…gila pemalas nak masak sekrang nih..nape ntah..nak kata letih xdek pon..mana ade buat keje..saje aku mmg malas kot kan..ekekeke

tu je la cerita ceriti arini

28 Dec 2010

Laksa Kuala Perlis

Macam biasa lah..suka sangat cerita bab makan..

one of my favourite  is laksa…yummy…tp laksa kat kuala perlis xde la sesedap yg digembar gemboq kan oleh org ramai..or maybe tempat yg aku makan tu mmg xsedap…tapi xpe..permandangan kat situ cantik..sebab sebelah laut..

22 Dec 2010

Gulliver’s travels

Gullivers_Travels_1

semalam aku pi tengok wayang..aku dpt tiket dari kak mahani…bapak ipar dia mmg keje ngan syarikat2 yg keluarkan filem ni cam warner bros..century fox dan sewaktu dgn nye lah..so selalu la dapat tiket wayang yang preview punya..sepatutnya cita ni kuar arini kan..tapi aku dah tgk semalam..

cita dia berkisahkan dia yg ditugaskan pi kat segitiga bermuda lepas tu terlepas kat satu kawasan yg orang nya semua kecik2 sgt2..nama tempat tu liliput..bermula lah pengembaraan dia kat sana jadi orang gergasi dan jadi pahlawan bg kerajaan liliput tu…

cita dia mmg lawak sangat2…memang akan gelak sentiasa..jack black tu sgt2 lar kelakar..sangat2 menarik cita dia…mesti tgk...kalau x tgk wayang sila pi beli DVD okeh..hehehe…berapa kali sangat da..

kisah pasal kerja lagi

alkisah pasal keje lagi…gile bosan story aku lately…tapi xpe la..aku suka nak menulis sekrang ni..layannnnnnn…..

xcita lagi kan hubby bg ape adiah sebeday..tp macam orang nak tau sgt kan…hehehe..ok la..nak bgtau jugakk..dia bagi aku cd maher zain utk aku layannnnn di hari lahir ku..mekasih bang..muah muah…tapi masa dia bg sekali terjatuh daaaaa cd tu..sebaik x pecah..tapi dia tgk ngan muka ala2 dah kenal dah bini dia camne...hahahaha…kesiannnnnn sgt..ok..tutup cerita pasal tu..hehe

nak cerita pasal kes aku di interview semalam..mula2 x yah interview kan..tapi dah bos sorang lg tu nak jumpa..aku pon ok je la..xde la interview sgt2..just tnya itu ini sikit2..interview kat kedai makan lak tu..memula dia tanya aku sikit2 patu dia tnya suami aku lak..tanya pasal suami keje ape umo bape study kat mana..pulakkkk….then dia dah tau semua pasal hubby dia ajak suh hubby aku jumpa dia bebila sebab dia nak bukak kilang kat china..hahaha..kelako lak rasa…pastu aku cakap dia ade kat sini..patu aku cakap kat dia..aku tipon hubby aku suh dia datang sini..so hubby aku pon datang la duk sekali…

sekarang ni dia nak interview aku ke dia nak interview laki aku…kompius aku…hhee..so hubby aku pon borak2 la ngan dia cerita itu ini…dia siap mintak resume kat hubby aku..huhuhu…kes naya betoi..laki bini interview sekali..hehe…rasa macam pelik je semalam…xpenah2 jadi macam tu…tapi bos tu nampak ok la..Alhamdulillah…harap2 aku xde masalah ape2 kat tempat keje baru nnt..semoga Allah permudah kan segalanya

da…!!!

21 Dec 2010

cerita pasal kemek dan calar

isk..tetiba aku ni kan..rajin sangat menulis..pasai pa xtau..

cerita pasal kemek dan calar tu…petang ahad aku pi class bawak keta hubby la..aku mana la ada keta..isk isk..sepatutnya hubby hantar aku pi class sebab dia nak guna kereta tengahari..tapi di sebab kan semalam dia x boleh tido sampai la ke pagi dan beberapa kali di duk kacau aku tidoq..akhirnya aku kena pi sendiri jugak coz dah pagi tu baru la mata dia boleh nak lelap..isk isk..

so time rehat aku tu aku pi la balik umah amik dia…nak dijadikan kisah masa dekat simpang yang berdekatan ngan umah aku tu aku duk syok tgk tepi aku x perasan yang ade kereta depan aku ni x lepas keluar simpang lagi..aku ingat dia dah lepas dah..lagi pun kepala otak duk pikir menda lain…akhirnya..bummmmmm…kena keta orang..nasib baik x teruk sgt..cuma bumber belakang kereta dia tu jatuh sikit…and lampu pecah sikit…part aku plak kemek sikit kat depan tu skit dan ade la calar2..

nak buat camne..benda dah jadi kan..lepas ni berhati2 je la..hubby cakap camne nak pi naik motor pi keja..klu la naik motor langgar keta orang jatuh bergolek laa …ni duk dalam keta kira okla lagi..

dia kata kemek xpe..repair je la..nnt dia bagi bill la kat aku..cissss…

19 Dec 2010

konon2nya nak pi berjalan la kan..tapi….

belom lagi berjalan...rancang je dulu..kang korang baca ingat aku dah pi jelajah pantai timur dah kan…

ni baru nak cerita je.. Smile with tongue out

InsyaAllah, kalau takde aral melintang pukang aku plan ngan hubby nak jengjalan di pantai timur..sepanjang hidup aku lah kan…tak pernah ku jejaki kelantan dan terengganu tu..teringin sangat nak pegi ni..

kebetulan baru2 ni kawan hubby kawin dekat pahang..plan pada asalnya nak pegi cherating je lepas p kenuri tu tapi ntah macam mana terbuka pintu hati suami ku itu seluas-luas nya ajak pegi kelantan n terengganu patu balik kg terus..berbunga2 hati bila dengar camtu…

bukan senang alahai suamiku tu nak ajak pi jengjalan..selalunya kalau nak pegi cuti mana2 aku akan request then baru dia luluskan (part ni selalu xjadi la)..tak pon aku dah book tiket flight ke baru aku bgtau..then nak xnak dia kena pi jugak la sebab aku dah bayar tiket (ni kes aku pi sabah)..penah satu kali aku dah book tiket g sarawak..bila tiba masa hubby xnak pegi sebab dia ade keje..sedih rasa…pastu seboleh2nya aku ajak ina pi..tiket yang aku book untuk hubby xdapat tukar ke nama ina so aku try book tiket lain..tp bila tgk harga tiket hampir Rm400..pengsannnnn…..so burn camtu la tiket aku tu..sayang sgt rasa..kot x aku dah merasa p sarawak dah..tapi xpe la…xde rezeki time tu nak pi…dan bagus jugak..duit pon x abis..

balik kepada cerita asal…plan nya nak pi pahang dulu untuk tunaikan nak pi kenuri..lepas balik dari kenuri terus menghala ke cherating..tido untuk satu malam kat sana..keesokan nya kitorang akan gerak ke terengganu untuk jalan2 cari makan dan berjumpa dengan kawan hubby..selesai part tu kami akan terus ke kelantan dan menginap kat kota baru..jalan2 dekat wakaf che yeh dan pasar siti khadijah pada keesokan harinya…dah puas berjalan kat kota bharu singgah rantau panjang sekejap…selepas tu baru la balik kg…

tapi cerita yang aku cerita kan tadi maybe xjadi di atas sebab2 yang x dapat di elak kan..hehehe..baru je hubby td cakap maybe x jadi..maybe cerita part balik kg je yang jadi..cerita kemain je tadi macam aku nak pi bersungguh..ape salahnya berangan dulu..

tapi xpe….xjadi sebab menda yg betul2 bersebab aku xdek hal je..jangan x jadi sebab saja2 xmo pi…baru la ade aral yang melintang pukang…hikhik

da….!!~~~

18 Dec 2010

selangor-pahang-terengganu-kelantan-kedah-selangor

entry ini panjang..seperti panjangnya tajuk di atas..tapi xde kene mengena pon..

sementara aku ni tgh bosan dan keseorangan kan..meh la aku cerita apa yg xpatut dicerita pon kat orang..baca buku malas..jadi layan blog la kan...Winking smile

aku ni suka bercakap sebenarnya..tapi nak bercakap ngan komputer macam bodoh sangat bunyinya..so sebab tu la aku menulis..tapi aku xpandai menulis pon..aku xsuka BM lah dulu..karangan aku cam hape..patu suruh buat 4 helai muka surat karangan..lagi masak..tips aku nak bagi dapat 4 helai dengan cepat nya,..buat la huruf besar2…hikhik..

tapi bila aku nak bercerita tu aku akan pikir dulu..macam patut ke xpatut aku buat entry tu..bukan ape..sebab kadang risau bila aku duk sonok2 bercerita..orang kat belakang mengata..aku bukan ape..kesian derang dapat dosa aku dapat pahala..hikhik!..

aku suka dpt kawan baru kat blog ni..tapi kawan yang setakat cakap hai patu senyap aku agak kureng la skit..sebab aku rasa hai derang tu bersebab untuk aku singgah blog derang, promot dan follow blog derang..itu je..ataupon nak cari readers untuk blog dia ataupon nak dpt traffic yg tinggi..oh…’hai’ awak bukan nak berkawan..tapi hai bersebab..sorry ye..saya x dapat nak ikut cara tu Smile

bukan la aku nak berlagak ke ape..aku x mengharap orang mengikuti aku..tapi pada yang sudi..terima kasih banyak2…cuma aku jenis yang macam tu je..sorry ye

kebanyakan kawan blog aku sekarang ni memang aku dah kenal sejak tahun 2008 lagi...aku memang kurang dapat kawan blogger baru sebab aku jarang nak blog hopping ke blog blog orang lain yang aku x kenal..ohhh…bukan aktiviti aku lagi sekarang macam tu..itu semua aktiviti dulu..masa aku aktif berblogging…hehhehe…rajin menyinggah baca blog orang lain

sekarang ni kalau ade blogger2 lain yang rekemen kata blog orang gini2 best baru la aku teliti 2 3 hari then aku akan follow..klu rasa cama asyik2 entrry giveaway..kenot go kawe…hehe..

tapi kalau aku tahu ade kawan2 aku, kawan2 sekolah or sedara aku ade blog..memang aku follow abis..ye lah..sebab kita kenal dia kan…mesti nak baca kisah dia..

p/s sebenarnya entry aku ni mmg aku nak cerita pasal selangor-pahang-terengganu-kelantan-kedah-selangor tapi aku pon x paham..macam mana dia bleh melencong sampai ke cerita lain..aku pon kompius ni..tapi xpe..entry yang sepatut nya akan menyusul beberapa hari lg..sekian…

17 Dec 2010

gigih!

Untitled

walaupon xsemua gambar keluar kat desktop..tp jadi lah..asalkan dapat tengok kebanyakan gambar..seronok plak bila tengok balik gambar2 lama, gambar masa kawen, tunang, akad nikah..seronoknyaaaaaaa kawen…tambah masa baru2 kawen..ohhh….Smile with tongue out

cover your aurat campaign|show your support

COVER UR AURAT_thumb[2]
apa itu aurat? kalau kita cari dalam wikipedia ia bermaksud:

"Aurat merupakan istilah Islam yang melambangkan sesuatu bahagian dari anggota badan, samada lelaki ataupun perempuan, yang haram dibuka atau dipamerkan. Dalam erti kata lain sesuatu anggota badan yang wajib ditutup dan disembunyikan dan haram orang bukan mahram melihatnya. Menutup aurat adalah wajib ke atas setiap Muslim, tidak kira lelaki atau perempuan. Kewajipan menutup aurat ini berdasarkan kepada dalil-dalil daripada Al-Quran dan Hadis"

akan tetapi dalam banyak ayat di dalam Alquran dan hadis aku amat berminat dengan ayat ni

"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani." (Surah Al-Ahzab : Ayat 59)

jadi, mari lah kita sama2 berusaha untuk menutup aurat..aku pon sedang berusaha ke arah itu..bukan bermaksud aku keluar x pakai tudung..kadang menda yang kecil2 kita lupa seperti bertudung depan sedara ipar dan sebagai nya...

"Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya. Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh" BERATKAN?

“Katakanlah: "(Sesudah Aku mentauhidkan Allah dan berserah diri kepadaNya) Patutkah Aku mencari Tuhan selain Allah, padahal Dia lah Tuhan bagi tiap-tiap sesuatu? dan tiadalah (kejahatan) Yang diusahakan oleh tiap-tiap seorang melainkan orang itulah sahaja Yang menanggung dosanya; dan seseorang Yang boleh memikul tidak akan memikul dosa perbuatan orang lain (bahkan dosa usahanya sahaja); kemudian kepada Tuhan kamulah tempat kamu kembali, lalu ia menerangkan kepada kamu akan apa Yang kamu berselisihan padanya.” (Al-An’am : 164)

Suami yang memberikan didikan agama dan teguran kepada isteri dan anak-anaknya supaya jangan melakukan perkara-perkara yang dimurkai Allah dan mematuhi segala peraturan Islam, tetapi isteri dan anak-anaknya tetap melakukan perkara dosa juga, maka di sini suami tersebut terlepas dari dosa kecuaiannya, kerana suami tersebut telah menunaikan tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga.

Jom kita tengok sama-sama cara-cara menutup aurat yang dituntut islam ;)

cara menutup aurat yg dituntut dalam islam-783848

tutup_aurat_yg_betul_page_2

25000_106819096002860_100000243116135_168738_1475746_n


Akhir sekali saya tag kan kat semua kawan2 blogger..kihkih..3 orang sikit sgt kan :P

p/s : Terima kasih wani

kesimpulan cerita

ima&hubby

saya budak baru belajar..kalau salah tolong tunjuk kan..

pestime camtum2 gambar guna photoscape…best rupanya kerja camtum2 gambar ni..huhu..tp gambar kat atas tu saje try jerk dlu..banyak gambar kat PC umah..kena balik amik kat umah..later2 baru buat bg cantik2…tujuan nak camtum2 gambo2 ni sebab nak buat wallpaper netbook…

meh nak cerita pasal keje plak..

aku dah buat surat resign dari ari selasa lg..sampai baru arini aku dapat jumpa bos aku..gile lama dia x masuk opis kan..eh..dia ade masuk opis sekejap satu hari tu..tp bila aku balik lunch dia dah xde..igt lepas lunch la nak bagi..

so tadi aku dah bagi kat dia..dia tnya kenapa nak berenti..aku cakap la nak keje dekat ngan umah..dia kata klu camtu xpe la..dia ingat kan aku ade masalah ke kat sini sebab nak berenti..sebab dlu2 masa aku baru keja sini aku nak berenti sebab aku xsuka HR sini..tp dia x bagi berenti….dia suruh wat xtau je ngan depa…so aku pon x jadi la berenti..

tp kali ni ade reason yg dia x boleh nak tolak..so xdpt la dia halang aku (sorry ayat berlagak skit..kehkeh) cam la org nak aku sgt kan.hehe…

tapi dia kata dia nak bincang dlu ngan bos aku yg lagi sorang..emm..ok lah..dupdap dupdap gak masa bg…aihhh..xtau la betul ke x tindakan aku nak berenti keje patu p tempat yg gaji lg skit..tp xpe la..berserah je..rezeki di tangan tuhan..kita cuma perlu berusaha utk mendapatkannya…caiyok2

16 Dec 2010

Happy 25th

thanks for all the birthday wishes, may Allah bless us,

thanks Allah for sending me 'abg'..the best present ever...

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah

 

**I’m just copy and paste from facebook to this blog

15 Dec 2010

map ke rumah aku

Map picture

sekarang aku juga telah pandai memasukkan map dalam blog aku..yea yeah..I likeee….Open-mouthed smile

meh nak tnjuk umah aku..sebenarnya rumah aku jalan anggerik 3/5..tp xde lak dalam tu..yg ade 3/1…lebih kurang la sebenarnya

14 Dec 2010

kerja baru

sebenarnya semalam kan aku duk search kerja kat saujana utama..xtau la macam mana boleh terpikir nak cari kat situ…selama ni mmg duk plan nak cari kerja lain pon sebab ina pon nnt nak pindah melaka..so aku xde sape nak tumpang p keja nnt..

aku pon mula kan la pencariaan kat google..patu aku ternampak satu iklan kat web majalah.com klu x silap..ade satu company perunding kejuruteraan kat saujana utama nak cari kerani..aku tengok iklan tu dia masukkan bulan 10..tp aku try jugak..mana tau rezeki aku…aku pon start la email dia tanya kekosongan kerja..dan dia reply email aku kata ade and suruh aku email resume aku..semalam jugak aku email kat dia..masa aku mintak kerja tu aku tau dah yang gaji derang tawarkan tu mmg skit..tapi aku fikir xpe lah..yang penting dekat ngan rumah..aku dah sep duit minyak tol dan makan..dan yang paling penting aku xperlu kuar kerja seawal 7 pagi..balik keje pon awal kul 5…

tempat kerja tu mmg dekat gila ngan umah aku..bayang kan la aku naik basikal pon boleh klu nak p keje..jalan kaki xlarat la kan…hehehe….

yang paling menarik sekali tentang kerja baru aku ni ialah aku xpayah p interview…haha..email resume semalam patu pagi td kata permohonan diluluskan..ohhh….syorgaaaaa..td aku call dia tanya sikit2..patu dia suh datang tengok ofis dlu camne…takot x sesuai ke sbb aku tanya keadaan ofis camne..dia kata dia nak besar kan ofis dia sebab tu dia nak pakai orang…aku pon igt petang ni pi tengok ngan ina…orang yg offer keje kat aku tu xde kat saujana utama..dia dekat branch shah alam…so balik nnt jumpa kawan dia…aku harap xde la masalah2 yang tidak di ingini..risau jugak kan..dalam dunia ni macam2 boleh jadi..semoga Allah lindungi aku…aminnn…

daaaa~~~~

biji teratai

DSC-0049

DSC-0050

oh…aku sudah pandai buat watermark kat gambar aku dengan senang nyer bila ade nyer window live writer..terima kasih window live writer..Thumbs up

bersambung pada cerita asal..kawan opis aku ni baru balik dari vietnam dalam last month..biler balik dari sane..macam2 la di bagi nya kat aku..oh..terima kasih kak mahani..I always love u..muah muah…Red hearttp kak mahani x baca blog aku..xpe..dia tau aku love dia..cewahhh…

rasa biji teratai ni wa cakap lu..mmg sedap la…sekilo pon x cukup…hehe..tp dah dpt rasa tu kira jadi la..nnt bila orang tnjuk kat aku xde la aku buat muka jakun seperti aku buat kat kak mahani..Embarrassed smile

aku xtau kat tempat kita ni ade orang jual ke x..yang mentah maybe ade la kot kat kedai2 ubat cina..tp yg dah jual siap masak tu xtau la..

utk gambo yg lebih jelas ade kat bawah ni…comel biji teratai ni..(pinjam gambar ye lebai google)

btxl2

12 Dec 2010

Menderma Darah

DSC-0056

hai hai hai.. meh kita bercerita tentang sesi menderma darah pada hari jumaat lepas..ini adalah pertama kali aku menderma darah..memula mmg rasa serves skit..serves sebab takot bila darah tu kuar dari tangan nnt akan rasa sakit…huhu..tp sebenarnya xsakit langsung..Alhamdulillah..walaupon jarum dia agak besar la jugak..bila xsakit rasa berkobar2 nak menderma lagi..

program menderma darah ni bukan la di buat oleh opis aku..tp opis orang lain..aku join je…sebab derang tampal poster kat cafĂ© area ofis ni....lepas dah selesai bg darah..derang ade buat makan2 skit..ade la sandwich, muffin, and air..patu siap bagi chicken essence lg…(xsedap ok)..dan dapat tiket..tp bukan tiket wayang..dia macam teater..

HaiOPatiAyamdgnCordycepsmadworld 2010

10 Dec 2010

testing

update blog dari windows live writer… Devil

131651_1401160483606_1670135522_767708_607013_o

9 Dec 2010

1st presentation

saje lah kan nak tnjuk gambar dalam class...actually dalam satu class xramai pon...ade lah dalam 13org..sikit jer kan..agaknya orang lebih berminat nak amik bidang HR/management...aku teringin jugak nak amik course yang tu..sebab aku berkeja pon dalam bidang tu..tapi xjadi sebab nak belajar benda baru (baru bagi aku)..sebab tu amik bidang IT..lagi satu sebab amik IT sebab nak belajar buat website sendiri..so nanti boleh buat website untuk butik noraz..hehehe..xsabar.. tapi kenapakah module nak belajar website tu last sekali..hekhek...

gambar bawah ni masa 1st presentation..cewahhh...excited sikit2 :P...dah lama dah sambung belajar..akhirnya termakbul jugak...semua atas sokongan hubby....nak skip satu class pon xbg...haihhh...


cewah2.. :p



ni ade lah rakan2 aku..skit je kan..hehe


ok..meh nak cerita kat mana aku amik course aku ni....sebenarnya kawan opis yang suruh amik kat sini sebab dia kata sekejap...dalam 13bulan utk amik diploma...actually dia pon amik kat situ..

aku ade search sebelom ni utk amik degree kat mana2 IPTA..tapi semua nye lebih dari 4tahun..tepu okeh! aku dah la jenis bukan nya rajin sgt nak belajar2 ni..tambah2 4 tahun..huhuhu...aku rasa aku excited sampai tahun kedua je..tahun ketiga ke empat nnt ntah kemana la semua nya...baik xpayah...so lepas bincang ngan hubby..buat keputusan utk amik kat situ je...

kat situ..pengambilan utk pelajar2 baru setahun dalam 3 kali kalau xsilap..so jangan risau kalau terlepas..mesti ade lagi pastu...kos utk setiap course tu korang boleh refer kat web tu dah cara2 pembayaran pon boleh refer kat situ..dia boleh bayar monthly tau..so xde la rasa teruk sangat nak kuar kan duit segedebuk gitu...dan lagi satu kita boleh kuar kan duit EPF..macam aku EPF aku xbyk..so xcukup utk tampung kesemua kos..so dpt cover skit je..skit lagi bayar sendiri monthly...tp ok la..xde rasa beban sgt..

eh...tambah lg sikit...class pada hari ahad je..dari pukul 9am hingga 6pm..rehat 1pm ke 2 pm..ok cukup...

tu je la cerita


hand in my pocket

dulu aku sangat menggila dengar lagu the cranberries..setiap kali naik keta aku pasang..sekarang ni aku suka dengar lagu alanis morissette...semua lagu dia best dan yg paling best adelah lirik dia..

salah satu yg aku suka lirik dia ialah lagu ni



I'm broke but I'm happy
I'm poor but I'm kind
I'm short but I'm healthy, yeah
I'm high but I'm grounded
I'm sane but I'm overwhelmed
I'm lost but I'm hopeful baby

What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine fine fine
I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five

I feel drunk but I'm sober
I'm young and I'm underpaid
I'm tired but I'm working, yeah
I care but I'm worthless
I'm here but I'm really gone
I'm wrong and I'm sorry baby

What it all comes down to
Is that everything's gonna be quite alright
I've got one hand in my pocket
And the other one is flicking a cigarette

What it all comes down to
Is that I haven't got it all figured out just yet
I've got one hand in my pocket
And the other one is giving the peace sign

I'm free but I'm focused
I'm green but I'm wise
I'm shy but I'm friendly baby
I'm sad but I'm laughing
I'm brave but I'm chicken shit
I'm sick but I'm pretty baby

And what it all boils down to
Is that no one's really got it figured out just yet
I've got one hand in my pocket
And the other one is playing the piano

What it all comes down to my friends
Is that everything's just fine fine fine
I've got one hand in my pocket
And the other one is hailing a taxicab...

8 Dec 2010

paisley

sebenarnya aku tgh cuti..actually amik EL..tu yg rajin tersangat la update blog..hehehe..

cantik x blog template aku sekarang..2 hari aku cari yg berjenis skit..tp ini je yg boleh di maafkan..sebenarnya aku mencari corak paisley..sebab aku sukaaaaaaa sgt2 corak paisley ni..ade satu template corak paisley aku jumpa..tp xcantik...



pastu masa cari2 template yg lain aku berkenan yg bwah ni plak..tetiba sekali ade anjing daaa..kose tau...terpaksa la cancel..


cerita pasal corak paisley ni aku berkenan dengan satu kain pasang ni..shanteekkkk sangat..mmg plan nak beli dah..tp bila tunjuk kt hubby dia kata x cantik..so xjadik la aku amik..tp setiap kali aku ziarah kedai dia mesti aku tgk kain tu..huwaaaaa....

ni la kain yg shantek itu..huhu


kat kedai dia byk corak2 paisley yg mmg cantik2 belaka...hanya mampu jamu mata sahaja..huhuhu...kalau nak tgk boleh view sini


ni pon cantik kan..huhuhu


subway

entry aku ni aku nak cerita pasal subway ja..

sejak 2 3 4 menjak ni..kegilaan aku sekarang ade lah makan subway dan dan...bihun tomyam...tambah2 aku ade kupon buy 1 free 1 beli subway ni..lagiii la menggila..rasa sedap gila..dulu aku xsuka subway ni sebab rasa cam xdak rasa apa..maybe dulu ala2 xreti nak makan benda alah ni..tu yg rasa xsedap kot...aku paling suka meatball..tapi sebenarnya semua sedap...gambar bawah ade lah subway aku makan senin lepas..now ni tetiap bulan mesti nak makan subway



gambar dia atas aku amik subway melt, tu yg terkeluar2 tu adelah daging..hehe


ni lah kupon yg aku maksudkan tu...aku amik kat the star n the sun..sekarng xde dah :p..pinjam gambar ye tuan punya gambar..


price utk subway ni aku rasa agak mahal la juga harga dia dari RM10.60 - RM12.50 utk seketul je..xsekali ngan air lak tu..tp sandwich dia besar...puas makan..tapi aku klu nak makan yg murah aku beli sub of the day..so dapat beli ngan RM7.50...janji aku dpt makan...




tu je la cerita subway aku..hehe


6 Dec 2010

taman botani shah alam

hai kawan2 ku..biasa lah kan..mood mengapdet blog datang bermusim..kebetulan ada cerita pulak..cepat2 update sebab takot nnt bila hold jadi malas terus nak buat entry..

alkisah..toyiibbbbb....

semalam bawak makngah n anak2 nyer pegi taman botani shah alam yang dlu dikenali sebagai..taman pertanian bukit cahaya la, taman bukit cherakah lah dan pelbagai lg...sebelom sampai sana pon korang akan perasan signboard yang bermacam2 nama..pening aku yg mana satu nama betulnya..tp bila check kat website start 1 january nama rasmi tempat tu ialah taman botani shah alam..harap2 signboard dia pon bertukar la jugak..kot x confuse org awam...

sebelom ni adik dini ada cakap nak pegi sejak dia tgk gambar aku yg ini hehe..tu yang teringat ajak dia masa tau dia nak mai KL..dah lama dah aku pegi dlu..masa awal2 kawen..eceh...

tapi alangkah frustnya masa pegi tu diorang ade masalah teknikal skit..so salji xtebal...tp disebab kan kitorang dah sampai sana..so kami pegi jugak lah..mmg rasa frust sgt..tapi bukan rezeki diorang kali ni..insyaAllah next time kita pegi lg ye adik dini :))

bawah ni gambar yg sempat dia ambil semalam...mmg xcantik kan compare gambar aku p dulu :(




Followers