22 Jan 2010

coconut shake

adehhh...td silap tajuk daaa....

cita pasal makan2 lak..aku ni dari mggu lepas nk makan coconut shake..gara2 tgk status FB kawan sekolah lama dia g makan coconut shake kat melaka...teringat masa jaman sekolah dlu kat fardu ain tu ade jual coconut shake..best giler..duk terbayang lg rasa coconut shake tu cemana..wallaahhhhhhhh...sedapppp sgt2!!

lepas tu aku ni search punya search la kat mana ade jual cocnut shake kat area selangor ni....patu terjumpa satu kat bangi dia jual...jauh la pulak kan..aku plan camni la..pas makan mee bandung muar..nak suruh hubby singgah kat bangi tu...g minum je...tp p makan pon dah kol 6...abis makan pon dah gelap...so mesti sampai bangi lambat....hubby kata xpayah lain kali je...huhu..kempunan aku

last2 aku masa aku balik keje selasa aritu...aku singgah mana2 yg jual kelapa muda...aku buat sendiri coconut shake tu....masyaAllah..betapa sedap dan puas nya aku makan..sampai 3 gelas ko..mmg aku xmakan nasik dah malam tu...patu sebelom tdo aku dah rasa meloya sbb byk sgt makan coconut shake tu..ekekekeke...tp puas hati...sedappppp....



resepi nya....just blend kelapa muda je with vanila aiskrim..tp aku ade tambah susu pekat stengah sudu besar..nyum2!!

arini rasa seronok, happy, gembira semua cukup...aku bersyukur sgt2...Alhamdulillah...ni la perkara yg selama ni aku tggu2 dan aku mimpi2 kan...

mee bandung muar

kita cerita bab aku balik dari kenuri lak..

sebelom p sana lg aku dah cakap kat hubby aku nak makan mee bandung muar..walaucamne pon! Oleh sebab itu kami gerak awal skit dari kenuri tu..dalam kol 4 camtu kami dah gerak balik...lebih kurang kul 6 sampai kat muar..

nak pegi makan kat muar tu ade la 5 org yg kami call tnya tempat yg sedap..huhu..punya la nak yg terbaikkkk...hehehe...tp semua nya tempat lain2 tempat yg depa bgtau..at last kami pilih suggestion dari org muar gak...mee bandung abang sayang kat bersebelahan ngan muar trade centre tu...semua org order mee bandung termasuk ler aku....tp hampa jugak...mee bandung tu bukan selera aku...aku rasa manis sgt...xbest lah bg aku...

tp xpe...bulan depan nak pegi muar balik..sbb adik hubby nak kawen...dia kawen ngan org muar.....boleh la merasa kat tempat lain plak..hehehe

gambar mee aku lupa betul nak tangkap...dia bawak mai mee je terus aku makan je...hahaha...x igt dah nak amik gambar..tp gambar sekeliling dia aku sempat la amik sebb time tu makanan x sampai lg...ekekeke

jadi la kan..janji entry ni ade gambo..muehehehe




20 Jan 2010

kenuri di parit makassarrrrrrrrr

ok...kita cerita pasal kenuri kat parit makasarrrrrrr.....depa kat sana bersanding lambat...dekat koi 3 baru lah nak bersanding...huhu...kawan2 depa yg xtau jenuh menunggu

kita layannn je la pic okeh..baju semua cantik...tang mekup hancussssssss...


ni baru je kuar umah


sebelom p kenuri amik gambo sekeping 2 dlu..hehehe...cube carik mana aku..



memula sampai org bersilat...aku tgk ina cam muka blur bila org silat depan dia..hahaha..gilo


siap ade ghazal bagai ko...huhu..best2..kenuri kat johor ni meriahhh sgt



patu sanding kat pelamin lak


then baru la g makan




ni masa ade persalinan...kami xtggu dah...sbb dah koi 4 lebih...esok tu nak keje lak..sorry ek ina..hikhik.....

tu je la....nnt aku sambung aku g makan mee bandung kat muar lak..hehehehe..byk aku nak update kali ni..

pontian kechil ke pontian besar?

meh kita cita2 pasal kenuri ina kat johor mggu lepas...lama dah x update..bosan aku tgk entry lama tu

apa2 pon jom tgk gambar


jalan2 kat sepanjang pontian tu


ni kat pontian kechil xsilap..kat pontian ni ade 2 pontian..pontian kechil n pontian besar...org sana cakap..pontian kechil pekan dia besar..pontian besar pekan dia kecik...konpius den ni ha...


ade la cam pantai skit kat sini..tp air tgh surut sekarang ni..so mmg xdak air la


yg cam pasar malam kat sana tu actually org tgh memancing..gilerrrr ramaiiii....



pas dah puas round kat pontian tu balik tu kami carik sarapan...hubby ape lg..cari asam podeh johor la kan....then jumpa satu kedai tulis asam pedas...singgah situ je la...


ni hubby punya...asam pedah dia x macam asam pedas..hampa betul..pedasssss sgt...


ni aku nyer..aku makan lontong sajok....pon boleh la...xsedap sgt...biase2 je...huhuhu



11 Jan 2010

ketika cinta bertasbih episod 2

akhirnya!

dpt jugak yg episod 2..tq abg! sabtu lepas pas hubby balik keje dia singgah kedai buku popular...dia nak beli buku dia gak..so dia belikan yg aku punya sekali...tghr sabtu tu dpt..sampai malam semalam dah lebih dari separuh aku baca..kot tidak mau seminggu baru abis separuh..tetiba je dpt buku ni gigih aku baca byk kali..huhuhu..best lah!...errr...aku mmg baca buku lambat..hehehe...baca skit2 dowh...

aku bukan la minat sgt membaca novel2 ni...sejak kawen ni je rajin skit2 lar nak baca2..bila pikir2 balik kenapa la dlu masa sekolah aku malas baca..muhaha...kot tidak mesti aku pandai kan..ekekeke..ok ok..aku perasan.... :p

this morning

ni la akibatnya klu xde keje duk tggu jem yg panjang berjela...kihkih










7 Jan 2010

saya rajin

ye ye..aku dah rajin sikit..sikit je la..keje pon dah nak habis...tp aku simpan sikit..karang aku xdek keje..tol x...

pagi td kul 5 pagi aku dah bangun buat roti jala.....gigih ni sebab nak makan sangat2...udah la tido lambat semalam..dekat kul 1 baru tido...gara2 hubby ajak sembang..masa aku duk tgk tv dia ajak sembang aku wat donno je....tgk CSI beb...xkejip mata aku...duk kira sape la sebenarnya pembunuh dia...huhu...tp kadang2 aku teka btol tau..tp selalu nya salah la.. :p

tp pagi td aku makan skit je roti jala tu....ade la 3 keping kot...errr..skit kan...ekekeke...xdek selera pulak sekarang ni nak makan pagi2..selalunya pagi2 yg aku pelahap sgt....bila aku xmakan pagi koi 12 aku dah rasa pedih perut lapo...nih tgh lapo nih....

xsabar nak tggu bulan depan..nak g jalan2..patu duk berkira2 ni...sbb baru pas beli umah...aku rasa cam nak mintak kat mieza...sbb dia kan tgh gatal tgn kira duit..gatal2 tangan tu mmg kena bg kat org skit kan kan... :p

5 Jan 2010

tolong tolong

adoii...
malasnya nak wat kija ni....
tolong la..
bg aku rajin skit nih...
byk kija menanti aku nih....



4 Jan 2010

laguna merbuk

Alhamdulillah..

dari bulan lepas lagi duk tgk2 rumah kat sungai petani tu..akhir nya kat bandar laguna merbuk jugak menjadi lokasi yg paling menarik..

ni rumah contoh..


dalam dia ok..not bad..luas jugak


hubby tgh sibuk2 amik gambar aku nak selit skit


under construction lg..insyaAllah julai 2011 boleh masuk



1st entry 2010

weehuuu...huhuhu....selamat tahun baru...
sume pakat2 nak tanam azam baru impian baru la kan..
same la aku pon..sume nak baru2..cuma xmo laki baru je...ekekeke

sabtu lepas majlis kenuri ina dah setel..legaaa rasa..
walaupon bukan aku yg kawen....kalut la juga kan...huhuhu..berfeluh2 dibuat nya...
nnt klu gambar kawen ina dah dapat aku buh lam blog tnjuk kat korang...
aku xde nak tangkap2 gambar kenuri dia aritu..
xsempat langsung..

semalam baru gerak balik KL semua..tp aku tompang mak aku..
semalam hubby cakap MIL x berapa sihat..jadi dia nak balik..
dia suh aku ikut plan asal..aku kena balik KL dlu..xpayah ikut dia...
hubby sememangnya dia cuti arini..ade mende nak setel kat sungai petani
aku lak xboleh nak cuti arini sebab aku ade keje nak setel kat opis nih..
kot tidak masakan aku nak tinggal kan hubby aku tu..ecewahhhh..
xpe la..utk masa depan bersama juga...alolololo...

td call hubby dia dah on the way nak balik KL..
patu call MIL pulak tnya keadaan dia camne..
dia kata dia semakin ok..cuma leher dia terseliuh aritu skit..
but now dia dah ok..Alhamdulillah..

semalam tdo umah mak...xde bantal peluk utk satu malam..wawawa..ngade je la..
arini g keje ina antar...best kan ade supir...ekekeke..jgn mare ina...

itu sahaja utk hari ini...

Followers