18 Mar 2010

nadiku

best sgt2..bila dengar rasa macam nak nangis..




Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus
Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

17 Mar 2010

confirm

kali ni confirm blog aku ni x bertukar address lg dah..(xtau lg tipu ke x)...dari dlu lagi nak letak address blog ni..sekarang tercapai sudah..ntah pasai pa dlu aku xmo buat aku pon xtau..hehehe..

hubby aku mc arini..dia cakap dah 2 kali p doc darah dia naik 160/94..tggi kan..doc cakap jumaat ni p check lg..kalau tggi jugak kena makan ubat darah tggi..owh..hubby...kesian nya....dia mmg kalau boleh xnak amik ubat camtu..tp ape kan daya...moga2 jumaat ni darah hubby turun..aminnnnn

so now aku kena mulakan peranan aku sebagai seorang isteri..cewahhhh...kena betul kan pemakanan dia....td dah search skit2 petua utk turun kan darah tggi..hopefully menjadi..after that just maintain diet yg seimbang..yg boleh turunkan darah dia...

td dah pesan kat dia kali ni xboleh lg pilih2 sayo..makan je sayo yg aku buat..ceh... ;p

15 Mar 2010

kenuri faiz dan fatimah

27 feb lepas aku ke muar lg utk kenduri adik hubby aku faiz..tahun ni adelah tahun melawat johor utk aku..hehehe..bape kali duk ulang p johor dah..aritu kenuri kakak aku kat pontian...kali ni adik ipar aku lak...

aku cakap kat hubby kalau pas ni p johor lg..dia mesti bawak aku p kluang pekena kopi kat stesen ketapi kluang tu..aku xkira..dari sebelom kawen lg dia kata nak bawak aku..sampai sekarang dah anak 10 pon x tunai lg...ekekeke..

kenduri johor best..meriah betul kenuri depa...siap ade tol bagai...maklang yah kata ape la derang ni duk mintak2 tol plak..ade la mulut2 yg berkata xelok duk mintak duit kat org..tp bg aku tu utk keseronokan je..bukan ade maksud yg tersirat or tersurat...

kat johor tema nye purple

aku nmpak chubby di gambar ini..kadang2 tu ok lah gemok..nasi lemak besar skit..muahahaha


kat kedah kale grey...gambo sana aku xde lg...nnt klu ade baru update lain

8 Mar 2010

adalah cerita aku belom habis lg..sila la muntah betul2

hari ke empat adalah hari nak balik KL sudah..kul 330 flight aku..nak berjalan2 kat town masih sempat lg..so aku amik kesempatan berjalan kat pasar filipino n beli apa yg patut lg...

sebelom tu kami cari brekpas dlu....pusing2 nampak satu tempat tu byk gerai..agaknya pasar pagi kot..tp sgt222 la xsedap dan mahal...then pas makan kami cari lg jus avocado lg...xpuas makan semalam..sebaik ade..walaupon x sekick semalam...huhu


pemandangan kat luar tingkap hotel


buah avocado..aku try cari kat sana tp xjumpa org jual..kononnya balik nak buat senirik..kehkeh

RM2


RM2.50


pas puas makan aku jalan kat pasar filipino..dpt beli fridge magnet lg n t shirt selai utk aku ngan hubby..ekeke..bukan utk org...hahaha



puas makan n jalan..dalam kul 1 camtu aku check out..amik teksi dari hotel ke airport dalam RM20 camtu xsilap....

sampai airpot pon dah kul 1 lebih..dah lapo time tu..cari makan lg...pas puas makan jalan2 kat luar airpot tu cam ade bazar..borong kristal lg...huhuhuhu..pastu baru naik flight



sekian cerita aku...korang dah boleh stop muntah

5 Mar 2010

sabah balik

walaupon korang bosan ngan cerita sabah aku ni kan..tp korang buat2 la xbosan..ekekeke..

dari kundasang tu terus aku pi KK...masa aku book flight dlu aku book sekali ngan tune hotel utk 3 malam..masa tu xtau lg camne itenery aku..tp disebabkan murah je kat tune tu masa tu jadi aku book je dlu..duk x duk lain cita...

rupanya tune hotel tu jauh dari pekan KK..ade la dalam 15mnt camtu kot...

so igt xnak rugi duit kan..jadi aku tdo gak situ utk satu malam...mmg xbest tune hotel..ekon panas lak tu...bilik plak sempit...bilik sempit aku xkisah sgt..ekon xsejuk tu yg masalah aku tu..rugi jek bayar ekon tp cam xde ape je

so malam tu just round2 kat sekitar tune hotel je..ade mall besar gak kat sebelah tu..kami makan malam kat mall situ je...pas makan terus balik hotel tdo.. sebab ptg tu seharian berjalan dari kundasang ke ranau ke sabah tea nun..letih la kan

padi keesokan nya selepas brekpas kat area 1borneo tu (xsedap brekpas) kami terus pack barang nak check out...nak terus ke jeselton point utk ke pulau manukan...

pulau manukan adalah sgt best..air dia jernih sgt2..kami snorkeling kat situ...coral cantik2 giler..siap ade coral kale purple...cantiknya....

kami sampai kat pulau manukan dekat kul 10 jugak la...kul 3 baru la kami balik..tu pon hubby xmo balik lg..xpuas lg snorkeling dia kata..aku cakap kepala aku dah pusing dah time tu..sbb panas..












pas balik dari manukan kami terus ke town cari budget hotel..masa kat airport ade amik flyers hotel2 ni..so kami cari mana hotel yg murah je la..hehe.. so dpt la kat rudientel ni RM78 satu malam..pas check in kami mandi2 solat sume patu kuar balik cari makan..seharian mandi pantai..letih gilos...kat g kat aesha corner...rasa boleh tahan..harga pon bules tahan..huhuhu..sebaik je la pemandangan cantik..aku igt kat situ ade seafood..tp xde pon..cuma ade butter prawn je...jadik la yg tu pon...aku order gak butter prawn..sepenggan RM18..huhuhu..nak makan pnya pasal..pejam mata je la bayar..kalau ikut nilai mmg xpatut la bg aku

licin kami makan..gambo licin malas dah nak letak..hehe


pas dah kenyang perut kami jalan kat pasar malam berdekatan situ...bila dah jalan kat pasar malam kami ternampak bykkkk sgt org jual seafood..huwaaaaa...mmg nyesal makan kat aesha...tp aku xkira..aku cakap kat hubby nak jugak makan ketam kat situ...hubby aku kata makan la..bukan senang nak mai....(padahal belambak kat jeram tu seafood) tp ni seafood bakar..

tp nak kat sedap sgt tu tidak la..ala2..boleh la nak makan...

ketam,udang galah n chicken wing..chicken wing hubby pnya sbb dia xmakan seafood




abissssss



ni dia kata rumpai laut..dia kata makan ngan sos cicah ikan bakar tu..tp aku xmakan pon..aku amik gambar je..tgk pon xlalu...


sebelom aku p sabah aku ade la cari bahan2 skit...ade sorang forumer tu cakap..kalau p sabah mesti cari jus avocado..bila nampak pasar malam tu mmg dalam kepala nak cari jus avocado..sgt22222 la sedapppppp..



pas aku puas makan kat pasar malam aku p pasar kat sebelah tu plak..ade jual bahan2 ikan kering, udang kering semua tu lah...aku beli keropok amplang n kuih cincin pon kat situ..sekotak jugak la bawak balik..org tu dah bungkus siap2 dah dalam kotak mende yg kami beli kat dia...so senang la kami nak bawak balik kan..org tu pon baik...



pastu aku p pasar malam kat tempat lain lak..area2 situ gak..jalan kaki pon boleh..kat pasar malam tu mmg bykkk sgt org jual pearl n kristal..kat situ aku borong byk kristal...utk bg adiah2 kat org same


dah puas dah jalan aku balik hotel tdo......esok kul 3 dah nak naik flight...tu lain enty la...penat dah tulis...

4 Mar 2010

lamanya

lama la xupdate..citer sabah xabis lg...ekekeke...nnt aku nak abis kan gak xkira ;p

aku agak kebizian sejak 10 menjak ni..dgn macam2 hal....

bz ngan famili, bisnes, cari keje....

now ni aku sibuk mencari keje lain..dah xnak keje sini lg dah..kat sini aku xdpt belajar byk mende (baru tersedar) aku nak cari keje lain..yg boleh membina sel2 otak aku ni skit..hehe..insyaAllah ade rezeki ade la

Followers