24 Jun 2010

ade lagi gambar nak tunjuk jugak

nampak cedap x..cedappp..aku p yg kat pasar borong..byk tempat actually aku search..tp aku pilih hok ni


dia bg sekali nasi cam gini..kat situ murahhhhhh...6 org makan x sampai RM50..huhu


ni masa naik bot yg dapat pusing2 melaka tu..ape ntah nama dia..melaka cruise ke..kehkeh..best laaa...klu ade peluang nak p naik lg..yg tu RM10 gak sorang kot


peace...itu je :P

22 Jun 2010

bersiar2 di melaka episod yg kedua

sambung balik ok

pas p menara taming tu kami p kat kapal hitam yg dalam dia ade muzium tu..yg tu masok kena RM3..memula xnak masuk dah sebab bateri kamera dah abes

xnak masuk sebab bateri kamera abes ok..nampak sgt msuk tu bukan nak baca2 or tgk2 menda yg ade dalam tu tp nak amik gambar je lebeh..haha..

tp masuk gak la..hubby kata perabih buang suma tempat nak p arini..supaya aku xdek dah nak gedix2 ajak dia lg mai melaka..kehkehkeh...nnt ade je alasan aku yg tu x p lg yg sana x p lg..biase la..azimah...

pas p kapal tu p minum2 sat patu p cari asam pedas lak...kali ni salah satu asam pedas yg aku search ade bukak..fuhhh..lepas ngidam aku..hehehe...bahagianya rasa dpt makan asam pedas...gambar xdek lg wat masa sekarang sbb ina tu sgt la slow nak mengeluarkan segala gambar yg ade dalam hp dia..

ate...dah bateri kamera abis..kamera hp pon jadik la..tu yg gambar x semengah ni..

layannn....




adik aku ni mmg mental skit..haha


konon nye aku baca la sgt kan..poyo ok..berlakon je tuh










sekian...

20 Jun 2010

bersiar2 di melaka episod yg pertama

ok..hubby dah tdo..mari kita update blog lg...haha

dia xbg aku guna tenet sgt dah sekarang...huhu

btw segala proses utk pendaftaran semalam berjalan ngan lancar..klas akan start on 4th july..dah dpt dah utk modul 1 and 2...tp ade lg 2mggu kan..nnt2 lar..kehkeh

mari kita cerita pasal p melaka dlu..mggu lepas ari sabtu aku g melaka..aku p sekali ngan mak aku sama n adik aku..ari ahad tu sebenarnya ade kenuri kawan hubby kat muar..tu aku ajak hubby g jengjalan melaka ari sabtu tu..malam tu kami tdo umah ina..jimattt duit hotel..hehe..

kami gerak koi 1130 dari umah..lebih kurang 2 jam lebeh skit baru sampai melaka sebab ade skit jem di hiway..sampai2 melaka aku terus mintak asam pedas okeh..xnyempat2 nak mintak asam pedas...aku dah lapo tahap gaban..

koi 3 masih xjumpa lagi kedai asam pedas yg bukak..semua kedai aku search tu semua tutup..maybe ptg2 nak malam baru bukak kot...last2 kami p satu kdai makcik ni..dia sebenarnya jual nasi lemak..tp ade asam pedas gak dia jual..hentam je la makan situ..tp asam pedas tggl sekor je..huhuhu..kongsi la kami 6 beranak..hehe..xsedap..tambah xsedap ngan perangai makcik yg jual tu tah ape2..malas cita lebeh pasal dia..abai kan saje

lepas nak kenyang melantak kat situ..baru la kami round2 melaka..park kat satu tempat tu patu jalan kaki je pegi semua tempat2 menarik yg ade kat bandar melaka tu..semuanya dekat2 so nak p dari satu tempat ke satu tempat xyah nak usung2 keta dah..jalan kaki pon boleh...

merata gak la kami p..a famosa..menara taming sari dan macam2 lg la..yg muzium dalam kapal tu kami naik gak..tp tu next entry

so korang..jamu je lar mata ngan gambar2 yg ade nih

ate..kedai makcik yg byk cekadak ni...tgk ina makan ikan tu..ekor pon dia bedal..haha


welkam2..


kami naik menara taming sari..RM10 utk adult..


masa nih tgh tunggu turn nak naik


masa ni dah naik dah..syok gak..hehe


masa ni kat atas menara tu dah..


ok time ni dah turun..byk gambar kami amik..tp xyah la nak buh semua..kang korang cemuih :P



masa ni kat a famosa..layan je la hubby aku nih..haha




aku pon xtau ape yg aku tgk nih sebenarnya..hehe


peace everyone

bersambung ok...

durian tangkak

ok..rajin arini..sambung cerita semalam lah

before tu nak ucapkan selamat hari bapa kepada bapa2 dia luar sana..kepada abah ku..juga kepada suami ku tersayang..

ok..sambung balik...lepas g makan kat mee bandung central tu kami cari durian tangkak..oh..feveret ku durian..hubby kata..katanya la..durian tangkak ni org cakap sedap plus durian tangkak ni yg byk eksport ke pasaran singapore...

jadi sebelom nak p kenuri kat nilai kami singgah kat tangkak dlu cari durian..siot kenyang..dah la kenuri kat muar patu mee bandung patu cari durian lak patu nak makan kenuri kat nilai lg...adoii..sengkakkk

tp mmg puas hati durian situ..mmg fresh..dia cakap baru amik dari dusun dia je..mmg sedap gile la..ade yg sekilo Rm5.. ade gak yg sekilo RM9..RM9 utk durian 101..aku beli sebijik je utk 101..yg kecik2 sekilo RM5 aku beli 4 biji..semua sedap..masa tgh beli aku bedal sibiji durian..kat situ gak aku bedal..perghhh...mengancam...patu aku jalan depan skit tgk ade org jual RM1 sekilo gila murahhhhh..tp aku x tgk la durian yg macam mana sekilo singgit tu..hehehe..yg ni pon aku rasa dah puas hati....


tgk..muka happy dpt durian..hahaha

19 Jun 2010

mee bandung central

oh..baru la nak cerita pasal makan2..hehe..mggu lepas g jejalan melaka ari sabtu..yg tu next entry la sbb nak upload gambar lambat tol kat umah ni

yg aku pelik line penuh tp slow...tp klu kat merbuk line xde pon tp laju je..pening aku

ok..nampak x nama kedai tu..kedai dia buruk je..depan sekolah sains kat muar tu..

sebelom kami p kedai tu aku dah makan nasik kenduri..kat kenduri tu siap ade ayam golek..huhhu..

memula hubby xnak p sebab dah kenyang p makan kenuri..patu aku dah moncong..aku cakap singgah jap je nak tapau..nak jugekk..tp hubby benti gak makan situ..tp dia x makan la..aku je makan..hehe..dpat!



perghh...sedapppp..lg sedap dari abg sayang kat pekan muar tepi laut tu...


sila2..hehe


licin okeh..baru baloi2..oh..itu telur merah skit..xdpt nak abis kan..kehkeh

rege dia RM3.50...mmg aku puas hati dpt makan mee bandung yg betul2 sedap..sebab dlu pnya aku dpt yg xsedap..lenkali klu aku p muar lg aku nak cari mee bandung area tg emas plak ye..sesapa yg tau sedap..kabor2 kat aku.. :p

award dari kakmie

sementara hubby tgh tdo aku nak wat entry cepat2 dan byk2 sekali gus la..

maceh kak mie di atas award itu..oh..terharu dan perasan sekejap..hehe


so seperti kakmie..saya pon kena pass award ni kat org lain lak

zura
syah
minah
sayang-sayang ibu

7 perkara tentang diri saya?
1. sensitif
2. manja atau lebih dikenali dgn mengada
3. suka ketawa n buat org ketawa
4. kalut atau lebih dikenali sebagai gelojoh..kehkeh
5. kasar
6. pelupa
7. last sekali perkara yg saya paling xsuka ialah senang sgt tdo dalam keta..huhu

Ok, pada yang telah di awardkan oleh saya silalah menepati syarat di bawah ye
1. Thank & link the person that gave you the award
2. Pass this award onto bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact said blogs and let them know they've won the award.
4. State 7 things about yourself.

16 Jun 2010

al-Rawsha

mggu lepas ade amik stock baju..balik dari amik stock baju kami p makan ade satu kedai nama al rawsha kat jalan damai ampang...kebetulan mmg nak p ampang antar barang org..so sekali la..kawan aku la yg duk perkenal kan kedai nih..hehe

korang jamu mata je la tgk menu dia,...aku malas cakap lebih..bukan korang baca pon.. :p

sebelom p posing2 lam keta..ye..suka la katekan...haha..gedik kan..



air teh dia..perghhh..marbeles...bergelas2 aku minum..ade la 5 gelas kot..ate...kecik nau gelas dia..mana x 5 gelas..ekekeke..satu pot RM10


antara yg kami order seperti roti di atas..aku lupa nama dia ape..tp makan ngan menda kuning bawah ni..sedap siot menda kuning tu..satu set RM18 okeh..roti dia ade sikit keras...



ni yg aku makan...lamb mandy..perghhhhh..kalau boleh..pergh tu aku nak kasik panjang..tp cukup la takut tu..lain2 tu sambung sendirik..hehe..sedap siot..lamb dia..perghh..sedap..lembut lak tu..aku ade tapau kat hubby..dia kata bau dia lain ngan lamb kat malaysia ni..mandai je..penah ciom ke ape..hahaha..rege RM22

nak tau sedap ke x tgk pinggan la weh :P

aku bgtau rege bukan nak nunjuk p makan mahai....aku pon xlapaq nak p makan situ selalu..gile hape nasi ngan lamb gitu RM22..haha...tp sesaja aku nak bgtau rege gak..xkisah la org nak kata ape..haha

aku sebenarnya bukan la jenis suka p makan tempat mahal..bg aku kira mahal la klu p makan tmpat nun..tp sesekali tu nak ler jugek merasa..aku dah rasa sekali ok dah..patu xkisah sgt...at least aku dah merasa..korang dah rase ke..dah? dah?..haha

15 Jun 2010

sebenarnya

sebenanya aku ade byk nak upadate

pasal mggu lepas

p melaka

p muar

p kenuri

p makan durian tangkak

p makan mee bandung muar

p makan asam pedas melaka

byk gambar2 nak buh

nnt aku panggil mud rajin aku

ok bye

Alhamdulillah

Syukur sgt..kawan ofis aku ni ade sorang masuk islam

sekarang ni dia masih kat hospital..dah 3mggu duk hospital..dia sakit..tp Alhamdulillah..now boleh cakap sesikit..sebelom ni xboleh cakap..malah xsedar pon..risau sangat kat dia..tgk keadaan dia pon sedih sgt sebab xsangka dia boleh jatuh sakit camtu..masa dia sedar tu perkara pertama dia minta nak tukar nama dia dari sally ke salina..

hopefully dia cepat2 sembuh, insyaAllah..

satu opis ni sgt2 rindu kan dia..

14 Jun 2010

Jubah

aritu dress sekarang jubah plak...

nak tgk jubah menawan lg mantopp...view sini..

http://abaya-arab.blogspot.com/

asal aku keje pomot blog org je nih..xpe2..tolong menolong itu amalan mulia :D








11 Jun 2010

campo2

semalam hubby basuh baju dan dia telah mencampo kan

1-selimut
2-tuala lap muka
3-kain lap kaki
4-kain lap dapor

mmg berbulu aku tgk mesin tu..dia nak kosong kan bakul kat tepi mesin..sekali di basuhnya camtu..haku sgt geram sbb bulu kain lap kaki itu keluar dgn byknye...abis selimut2 berbulu.....aiyohhhhh..abg abg...

9 Jun 2010

Dress

arini aku pakai dress..aku nak bgtau gak yg aku pakai dress :p

aku pakai yg rupa cam bawah tu..klu model tu pakai lawe je aku tgk..klu aku pakai korang paham2 sendirik lah..udah lah aku kemetot



aku suka shopping kat hijabi tu..dlu sebab aku beli tudung kat dia..now ni terbekenan dress lak..klu sesapa nak cuci mata leh tgk sini

http://www.hijabiboutique.net/

cousin aku pon start bisnes online dah sekarang...kain2 dia aku jamin superb..especially crepe dia..sgt22 lar lembut..syok...

view sini keh

http://houseofsiti.blogspot.com/


8 Jun 2010

bismillah 5

PENAWAR BISA DIRI

Bismillahir Rahmanir Rahiim
Bismillahish Shaafii
Bismillahil Kaafii
Bismillahil Mu'aafii
Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma'as mihi syai un fil ardhi wala fis sama'i wa huwas samii'un 'alim

Dgn nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Dgn nama Allah Yang Menyembuhkan
Dgn nama Allah Yang Mencukupkan
Dgn nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik
Dgn nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui

Cara menggunakan bismillah 5 :

Ambil segelas air,baca bismillah 5 ini kemudian hembus ke air itu dan minum. Insyaallah penyakit akan berkurang.

-boleh juga diamalkan setiap kali hendak minum air

lupa dari mana sumber aku dpt ni..mintak cilok ye :P

7 Jun 2010

i love u till the end

nak jugak tnjuk scene yg paling sedih aku rasa dalam PS i love u tu..huhuhu..rasa cam nak nangis..:P

layannn video ni..sedihh woo

P.S i love u

dlu rasanya aku dah buat entry psal aku beli buku cecelia ahern PS i love u..tp aku malas nak kodek2 balik entry tu..paham2 sendirik sudahhhh

semalam aku tgk movie dia kat astro..sebelom tu aku dah tgk..kat astro gak..semalam kiranya ulang tayang..aku sokaaaaaa sgt cerita dia..aku rasa nak tgk sejuta kali..and aku rasa klu tgk sejuta kali pon aku akan menangis cover2 depan hubby..kononnye aku x menangis..tp diam2 meleleh je air mata ku ini...sedihhhh sgt~~~!!





Followers