25 Oct 2010

Akhirnya!

hello kawan2,

mari kita update blog setelah hampir seminggu di tinggal..huhu

masa sakit belikat aritu..xtau la bape kali duk sebut kat hubby nak makan itik...klu sakit dah baik nak makan itik...

akhirnya kempunan telah dilepaskan ahad lepas...lepas kelas je terus g restoren mukmin tu..kat seksyen 19..restoren tu sebelah je ngan shah alam specialist centre atau lebih dikenali sebagai SALAM..itik panggang ni adalah itik panggang haji sharin low..yg aku duk pusing2 cari tu itik pangang sabri hoi...xdpt sabri, sharin pon jadik la..aku ajak adik ipar aku p makan sekali...dia penah rasa yg itik panggang sabri hoi..dia kata yg haji sharin low yg kitorang g makan tu sedap lg...

ni la dia itik yg dimaksudkan tu (refer kepada gambar dia bawah)..kulit dia rangup2 gitu...nak kata sedap sgt tu x kot..isi dia macam tawar skit..maybe mmg rasa camtu ataupon itik tu yg tawar...xtau lah kan..patu itik panggang ni dia cicah ngan kuah dia tu macam kuah rojak..manis2 skit..aku kureng sesuai skit makan camtu..jadi aku mintak sos biasa je kat dia..makan ngan sos biasa lg sedap..tapi klu ade sos nandos lagiiiiii sedapppp...hehehe




sebelom tu nak tunjuk anak buah yg kiut miut ni...geram sgt tgk dia...comel sgt..



19 Oct 2010

Bila Allah menduga kita

hai kawan2 yg dikasihi sekalian...

hampir bersawang kembali blog ni, pas antar hubby g keja terus update blog sebab sekejap lagi banyak kerja rumah dan assignment nak kena buat..

arini aku MC 2 hari, start dari semalam, ari ahad kemarin aku silap bangun dari tido, ntah macam mana tergeliat kot belakang aku ni kat bahagian kepak, sakit lagi sampai sekarang cuma kesakitan tu berkurang sedikit je dari hari ahad tu, still boleh buat kerja tapi slow2...bahu kanan dah macam jatuh skit, xtau nape jadi sampai macam tu teruk sekali, hebat betul ujian Allah kali ni... :(

masa kena hari ahad tu aku masih pergi ke kelas sebab fikirkan aritu ade test..sakit pon tahan..jawab test je xsampai sejam pastu aku balik awal....aku jawab hentam keromo..xdek pikir2 dah...nak duduk pon sakit..camne aku nak concentrate jawab exam...(alasan)

pas class terus g klinik..tp malang nya doc tgh rehat...aku x tunggu dah sebab nak duduk pon sakit dalam keta tu..tambah2 bila kereta bergerak..huhuhu..balik je umah hubby buh yoko2, bg makan panadol(aku xtau motif panadol tu ape...haha), picit2 belakang aku sikit..patu suh tido..time tido mmg x boleh nak beralih badan aku ni..sakit amat...jadi tdo pada satu posisi je...seksa gila hidup time tu...

semalam aku g chiropractic...yang xtau ape itu chiropractic pepandai la tnya lebai google...doctor rita tekan belakang aku..pastu pulas leher aku and macam2 dia buat lg...heaven gila masa dia tekan belakang aku tu..memula aku terkejut jugak sebab xtau kata dia nak buat camtu..siap tnya aku..are u still alive..huhu..tp mmg rasa lega..meletop2 tulang..

pas sesi ngan dia..dia suh assistant dia buh electrik kat belakang aku, electrik tu xde la rasa cam kejutan electrik, rasa cam mesin urut, best gila wa cakap lu...lepas tu mmg rasa lega byk jugak la siap dah boleh paling kepala skit..balik umah boleh buat kerja umah cam biasa, sakit sikit2 tu biasa la..ajaib la klu kata hilang terus sakit aku..

pagi ni plak terasa balik belakang aku maybe aku tdo byk beralih sana sini kot...tp xteruk..dr rita tu dah tunjuk cara2 nak exercise...so sat lg bila aku duk relax2 skit boleh la aku buat...

hopefully esok xlah teruk sangat...insyaAllah..

got to go..bye...


14 Oct 2010

itik oh itik

tetiba arini nak cerita pasal itik...sebenarnya dah lama aku tingin nak makan peking duck atau nama saintifik dia itik panggang....hekhek

2 minggu lepas...pas je balik kelas aku ajak hubby..sebelom tu aku dah search kedai dia kat kelana jaya ade kat shah alam pon ade...so aku plan nak p kat kelana jaya..dah check dah kedai dia yg mana..yg kat shah alam tu aku x check la plak kedai dia kat mana kan...

pas hubby amik aku kitorang terus ke kelana jaya p kat kedai yg aku search tu..aku masok tgk dlu ade ke x itiknya..aku tgk xde...frust la jugak sbb dalam website mana ntah aku tgk ade...patu hubby tnya nak p cari kat shah alam x...aku pon cakap nak la kan...kitorang pon pegi la shah alam pas tu

aku xtau kedai dia kat mana yg shah alam tu...jadi hubby gamble je pusing2 shah alam..hubby kata pusing2 cari dlu...jadi bermula la sesi pencarian di seksyen 7 seksyen 5 seksyen 9 seksyen ape lg ntah sebelah concorde tu..seksyen kat giant pon aku p jugak...kedai2 kat situ plak bukan nyer sederet dua..berderet2...tp xde kedai aku nak tu..kedai lain mmg ade jual itik panggang..tp aku nak makan itik yg kedai tu buat jugak..(mengadakan aku)

dari pukul 630ptg sampai 930mlm sesi kami mencari itik tu..dah la lapar kan..hubby lg lah lapar..sian dia...patu hubby ajak tapau itik yg kedai lain pnyer..aku xsuka kalau keluar nak makan tp tapau je...jadi aku xnak..xmakan pon xpe...so balik lah dedua ngan perut yg lapar..

tetiba je aku nak nangis cita pasal ni..ampun yer abg..abg je sanggup layan karenah ma...(kadang2)..hahaha...

tapi........semalam aku ajak lg hubby cari kat kelana jaya...hekhek...kali ni aku tnya opismate aku kak mahani...dia bagitau kedai sekian2 ade jual itik...aku bgtau hubby kat mana kedai tu..carik la kami semalam..lgpn kebetulan semalam mmg nak p tabung haji kelana jaya tu sbb ade sedara hubby nak pegi haji...so dah alang2 nak p situ...tu aku ajak cari kedai tu sekali...xkijam kan aku..hehehe....nasib xsusah sgt nak cari kedai dia...sebaik jer...

time aku sampai kedai itik tu koi 630, eh..lupa plak nak bgtau kedai tu nama aladdin..aku dah kuar p depan kedai dia tgk menu..patu kan tgk menu dia quarter itik Rm20..aku dah la xde duit time tu..hakhak...xsampai hati lak nak makan itik quarter je dah Rm20...huhuhu...and kebetulan plak sepupu hubby call kata derang dah sampai tabong haji...aku pon teros ajak hubby p tabung haji..aku cakap klu nak makan nnt kalut2 plak..xbest nak makan nnt...padahal sebab mahal..hehe...kitornag pon terus je p tabong haji...

so..sampai sekrang aku xdpt lagi makan peking duck..xpe lah...nnt aku try cari tempat2 lain plak..yg reasonable skit....emm..mane lg eik?


13 Oct 2010

barangan baby

tajuk x hengat ok dak?

macam nak beli barang baby aku..hehehe..bosan dah la skema2 ni...baik buat macam biasa ja kan..

now ni aku mengembangkan lg barangan jualan aku..sekarang ni aku jual baju2 baby lak..sesaja suka2..dah supplier pon ade kan..so why not aku cuba je..jgn lupa ek singgah kat kedai aku...

tp aku update kat facebook je..kat blog mmg aku sgt2 jarang nak update..aku x de masa a.k.a xmampu nak control sedua sekali...penat dowh...letih mata tgk pc ni lelama...plus aku ade byk benda lain nak kena buat...tp org akan cakap...xde anak xde ape...ape la yg ko buat sampai xde masa..tu belom ade anak..so?

orang ade anak busy derang cara lain..orang xde anak plak busy derang cara yg lain...kan? :)

daaa....






8 Oct 2010

For The Rest Of My Life



I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah

7 Oct 2010

Izz An Nur

hello kawan2, sebelom saya terlupa adelah lebih baik saya buat entry mengenai baby ina pada hari ini..ina melahirkan anak nye pada 16 september 2010, iaitu pada hari malaysia, semasa itu dia berada di melaka..oleh itu anak beliau adalah anak kelahiran melaka..

mari kita jangan cakap byk tapi jamu mata sahaja dgn gambar2 yang telah disediakan..


masa ini ann nur belom cukur rambot lg


tp sekarang sudah botak..tp dia comel seperti atehnyer kan..huawarghhhh


6 Oct 2010

beraya umah syah

Hye kawan2...adekah anda semua sihat..saya sihat sejahtera sambil meminum horlicks panas...

disini saya ingin menunjuk gambar yg telah saya copek di blog syah...gambar semasa saya pergi beraya dia rumah beliau...oh maaf...di rumah mama beliau 2 minggu lepas...hehehe

semasa pergi rumah beliau..saya rasa saya makan semua jenis makanan yg beliau hidang..sungguh sedap sekali....saya makan tanpa menghiraukan suami saya...lihat lah gambar dibawah..hehehe..ayah beliau ramah..suka bersembang...

gambar di bawah adalah gambar semasa saya makan desertt...eceh....buah buahan yg di campo asam..sungguh menarik saya rasakan..walaupon yg sebenarnya saya yg jakun...


ini saje entry yg termampu saya buat..bye...

4 Oct 2010

buku masakan saya

hye kawan-kawan,

selamat pagi..memang pagi sungguh saya membuat entry ini, ini ada lah kerana saya bangun untuk solat isyak..huhuhu..semalam saya ade lah sangat letih dah tidak larat..jadi saya tido awal tanpa menghiraukan kewajipan yang belom saya lakukan lagi..ampun kan ku Allah..ampun kan ku suamiku

sebenarnya entry ini untuk menunjukkan buku masakan yg baru saya beli di kedai popular baru-baru ini..tetiba saya nak beli..sebelom ini saya tidak pernah merasa pon nak beli buku masakan...mungkin aritu saya terlebih wang sikit..hehe

untuk pengetahuan anda..saya belom mencuba mana2 resepi di buku ini walaupon buku ini sudah seminggu saya beli


buku ini sgt tebal..kulit dia juga tebal..ia berharga Rm25..sebab itu lah saya tergedik2 nak beli..huhu

sekian saja entry ringkas saya utk hari ini..

1 Oct 2010

dating bersama nana

hye kawan2..saya telah disampuk oleh hantu skema..maka 2 3 entry anda akan perasan entry saya yg skema ini..tetiba saya suka begini..kihkih..sebenarnya cerita ini adelah sambungan cerita pegi penang...hehe..

sebenarnya saya dah buat entry ini auto publish pada pagi sabtu..tetapi disebabkan saya sudah kurang kesabaran nak menunggu entry ni kuar pada esok pagi maka dgn itu saya publish malam ini..huhuhu..lambat nau rasa nak tgk entry sendiri..haha

ok sambung cerita balik...

selepas kami berkelah dan bermandi manda di batu feringgi..saya pegi jumpa kawan saya yg duduk di bayan lepas..sebelom ini kalau jumpa dia selalunya jumpa di BM saja..kali ni kami p penang..rasa macam dah lama x jumpa nana...jadi kami pon berjumpa..hehe..

hubby nana yakni abg an telah membawa kami makan di kapitan..menurutnya beriani dan tandoori di kapitan ade lah sgt sedap..mmg ramai org di kapitan semasa kami pegi sana

tetapi apabila sampai di sana saya telah mengorder nasi kandar..edehhhhhh......rosak betul...tetapi suami saya mengorder tandoori..suami saya igt saya nak order beriani kerana dia hendak merasa beriani saya jika saya order..huhu...nasib baik abg an ade lah seorang yg makan xbyk sgt...jadi mereka pon syer...oh sweet...hahaha...


Seperti yg saya sebot sebelom ni..budak2 suka dgn suami saya..kerana muka dia kan ala2 bapa mithali suatu hari nnt..hahaha..cuma saya je seperti ibu singa...muahaha...ye..saya seorang yg garang..huhu...menurut nana..min ade lah xmo dgn org lain..tetapi ngan suami saya seperti ade aura..hekhek


oh...mereka over...haha...semasa mereka tunggu makanan mereka bermain2 dahulu..huhu


ini lah kawan saya nana...


selepas kami makan di kapitan..nana telah membawa kami bersiar2 di padang kota...


mereka ade lah keluarga bahagia juga... :)


selepas bersiar2 di padng kota kami makan2 di padang kota pula..sementara menunggu makanan kami bersembang2 dahulu..


sakan org itu mengambil makanan..hehe..menurut abg an..itu adelah gerai grandpa min..kerana mereka suka kan min...jadi apabila itu ade lah gerai grandpa min..kami adelah makan free!!!!! weehuuuu..bukan grandpa betul2 ye kawan2..granpa angkat..hehe


muka org itu adelah happy dpt pilih2 makanan..hehehe


sekian saja lah cerita penang utk kali ini....sehingga berjumpa lg di next entry... :)

Penang 2

hai kawan2, mari kita sambung cerita pasal penang yg dah basi ni..disebabkan saya xde cerita lain maka baca saja lah cerita saya ini...saya xtulis panjang2 pon...saya tulis skit je..jadi kawan2 akan byk jamu mata ngan gambar2 saya yg ntah apa2 ini...

air di batu feringgi adelah sgt x cantik..hehehe..tp saya sudah sampai sana kan..jadi saya rasa rugi kalau saya tidak mandi..jadi saya hantam mandi juge..tp semasa saya mandi saya rasa kan macam geli2 skit sebab dalam mind saya sudah set air di situ ade lah air kotor..huhu..jadi saya mandi x lama sgt lgpn saya juga geli nak rendam rambut saya lama2 di situ...huhuhu

saya juga jeles tgk org main jetski..saya macam nak try..agak2 berapa RM eh naik jetski..saya takut berpuluh2 RM..saya tidak berwang..jadi saya takut nak tnya..haha..

ok lah kawan2...di sini sahaja cerita saya..sila lah jamu mata ye..terima kasih


oh lupa nak beritahu kawan2 kami berkelah di situ..yummyyyy....ayam masak merah ana buat sgt2 sedap!!!



suami saya suka melayan umairah..saya kesian dekat dia..huhhu..sabar ye abg..nnt ade rezeki kita... :)


jangan igt kat sini xde miami bay...


suami saya juga suka melayan saya..huhuhu..


we are happy famili..(tp tu anak org ye kawan2..hehe)






Followers