30 Nov 2010

:: Mya Elzara Brithday GIVEAWAY::



~ Jadi follower blog Mya Elzara Batrisya
~ Buat 1 Entry yg Simple & menarik berkenaan GIVEAWAY ini
~ Copy & paste banner diatas ke entry & sidebar beserta link
~ Tajuk Entry : Mya Elzara 3th Birthday Giveaway
~ Linkkan entry anda ke bahagian komen Entry ini


Happy besday Mya..May Allah bless u and ur family..semoga menjadi anak yg solehah juga.."acik" (acik okeh) suka sgt tgk mata awak..bila la boleh jumpa awak lagi kan..kat mama awak pon acik rindu...nnt mya cabot undi mya cabut acik punya hadiah saguhati tau..sebab acik suka fridge magnet..acik xnak set cadar tu..acik xde anak lg..hahaha...boleh x gitu...ekekek..gurau2 je diana..hehehe... :)

ok dah siap...support ko nyer contest..cewahhh

24 Nov 2010

cerita ceriti merepek

arini saya tak cerita pasal makanan..tp pasal minuman..ok?

air dalam cawan comel tu air utk saya..milo + nestum = yummy

dalam mug tu air hubby teh susu

suka sangat guna cawan comel tu..pagi td masa buat air tu nak letak kat meja cakap kat hubby..satu air untuk abang..satu air lg untuk anak..tp dia invisible..ok? hehe.. :p


sila abaikan meja yg berselarak tu


19 Nov 2010

hujan

baru je hujan turun..td angin kuat sgt sampai pintu umah bunyi2 kena tolak ngan angin..ku pikir malaun mana dah td..huhu..cepat2 bukak lampu selak langsir tgk ape ade kat luar..nebes..sebab selalu dngar umah orang kena pecah masuk kat sini...nak jugak berhati2..hubby dah tido plak tu..

Semoga Allah lindungi kami aaminnn

sebenarnya tgh boring, stress, mengantuk..

hmm...cerita raya haji xde ape sgt pon, gambar2 pon tiada...selepas hubby sembahyang raya aku mintak maaf ngan dia siap mention sorry sebab beli kasut yg ade la skit2 pasang tp bgtau nye skit2 pasang....tp sepasang Rm5 jerk..percaya lah....

lepas tu pegi umah mak lepak2 sekejap sampai tengahari..ingat nak pegi area ampang ziarah sedara hubby kat sana..tp hujan plak..jadi kami cancel utk pegi sana(macam lah naik beskal)..lagipon hubby msg derang xde kat umah..lagi lah malas nak pegi belah2 sana..dah x pi mana tu ape lagi..aku pon tdo bersama2 fatimah..dpt la sejam...

pas maghrib aku kuar g makan meatball...nyum2...nikmatnya makan meatball ikea tu..suapan pertama..umphhhh..suapan yg ke sepuluh..uwekkk...dah byk2 muak lak..

emm..pastu nak cita ape lg..haa..esok exam..wish me luck!

emm..patu..haaa..sekarng tgk ramai kawan2 dah jadi blogger...welcome welcome..hehehe..moga rajin2 la update blog yea...aku cakap camtu sebab aku nak baca....tp aku malas nak update..gitu kekdah nye

13 Nov 2010

3 layer tea/teh c peng special/teh sarawak

wahhh..kat list blogger kebanyakan cerita pasal Mtest..good luck pada sesiapa yang amik test tu eh.. :) Meh sini meh aku cita pasal makan-makan nak? :P

ntah camne lar aku boleh kepingin nak minum 3 layer tea ni..maybe banyak kali terpandang gambar dia..jadi kelamaan aku macam teringin plak nak trai..memang selalunya nampak 3 later tea ni kat kedai mamak..so semalam aku and hubby mmg nak keluar amik netbook kat adik ipar(dia tolong reformat balik yg kena virus itu hari)..so dah alang2 kuar tu ajak hubby p cari kat restoren makbul TTDI jaya..restoren mamak tu je yang terlintas kat kepala time tu..lgpun teringin plak makan tosey rawa dia...

masa order tu dah cakap nak kurang manis..tu pon aku rasa manis lg..aku kureng skit makan manis2...and satu lg air ni..rasa dia berlemak gile..maybe sebab dia guna evaporated milk tu kan..tu yang lemak terlampau tu..meloya gak la nak abis kan air tu...hehe..tp ok la..

ok..sila jamu mata gambar air tersebut..tp at last aku kena kacau gak..mmg rasa sayang gileeee nak kacau..huhu



10 Nov 2010

saje nak bebel

hai kawan2,

saje je nak bebel hari ni...rasa cam lama x update...(tu je ayat aku..hhehe)

hmm...2 3 macam je perasaan lately..xtau nak describe camne..semua perasaan bercampor2..suka sedih gembira...

bulan ni jugak macam2 berita gembira dapat tau..im happy for them and also for me! :)

aku sedang di uji oleh Allah..Aku harap Allah bg kesabaran untuk aku lalui segala ujianNya..insyaAllah

setiap manusia x lari dari ujianNya..bila kita susah itu adalah ujian dariNya..dan bila kita senang juga sebenarnya kita sedang diuji olehNya..hehe...macam ustazah x..hehe..

semoga Allah tetap kan iman aku supaya aku lebih suka mengenaliNya dan rasul :)

1 Nov 2010

takoyaki

tetiba baca blog shah dia pon makan takoyaki..hehehe..sedap kan shah..mmg octopus sedap la..

nak cerita kisah pendrive aku ni yg terkena virus dari komputer kat lab UM...sabo je lar..abis semua document2 aku dalam tu..sayang sgt2..gambar2..resume pon dalam tu..banyak jugak la menda2 penting..nasib baik assignment aku save 2 tempat..hubby mmg pesan suruh buat backup sebab menda2 gini boleh jadi..xkisah lah pendrv kena virus ke ataupon pendrv hilang..

gambar2 tu aku mmg simpan 2 tempat sejak hubby cakap gitu ..tp ade sesetgh tu aku xsempat nak simpan macam gambar2 latest p penang tu xsempat buat backup lg..kiranya yg tu mmg abis semua lah..xpe la..simpan memori dalam kepala je la...huhuhu..

ari sabtu lepas hubby balik keje kitorang kuar jengjalan one utama..pastu aku makan takotao..hubby xnak..dia xbape gemar makanan gini2 ni..so bedal sengsorang..heaven kan xde berebut ngan sesapa.. :p





Followers