29 Jun 2011

makan-makan bersama family tercinta

makan-makan kat priok steamboat yang berada di tepi tasik..best..maybe sebab ramai2 sama kan..jadi double best..

kupon beli kat groupon sajok..last 2 month kot..rasenye la..xingat dah..

banyak dah aku hangkut kupon2 ni..ngabih duit pandai ler

hubby dah bagi hint..beli menda mepek..elaun potong..mana ade aku beli menda mepek kan..fitenah betul :p

gambor2 ade la sesikit..maleh nak buh kat pesbuk.. :)







24 Jun 2011

cepat sangat masa berlalu

cepatnya mereka2 ini membesar..






22 Jun 2011

gunung jerai

kisah aku nak pi gunung jerai ni dah lama..tapi hubby tak bawak2..masa balik kampung awal bulan ni ksmi balik lama..dalam 5 hari...memang puas la duk kampung masa tu..so dah alang2 balik lama tu..masa pulak ade..so ajak hubby naik gunung jerai la..

gunung jerai tu boleh naik ngan kereta..ade laluan dia...tapi kami mmg plan dari awal mmg nak naik van yg dia sedia kan..bayar ler kan..RM10 sorang...jalan dia perghhhh..boleh tahan jugak la...memang masa tu pikir sebaik tak naik kereta...

lagi tu plak driver tu cerita macam2..orang bawak myvi naik atas..lepas turun bawah berasap..bawak kancil pon ade...tak sesuai keta camtu..brek tak tahan pakcik tu kata..ade jugak yang sangkut kat tengah2 tak boleh naik dah..haishh..lebih baik kami jangan menyusahkan diri sendiri..bayar RM20 siap boleh tengok sekeliling sebab ade orang bawak..kan senang cerita..hehehe

permandangan atas tak banyak sangat.banyak nampak bendang..tapi udara fresh..sejuk ja atas..boleh tahan seronok jugak..ade org siap bawak makanan berkelah2 kat sini..

gambar2 amik tak banyak mana sangat..guna kamera hp je pon..












21 Jun 2011

3rd anniversary

cerita dah basi sebenarnya..anniversary kitorang 22 may..masa makan2 ni sambut 2 hari awal..sebab 22 may tu hari ahad..aku ade kelas..kebetulan masa tu keluar..so ajak hubby makan special sikit utk anniversary...

tapi takde la makan special sangat2..makan kat al rawsha je pon..cuma tempat tu jauh nun di bulatan kampung pandan..kalau saje2 nak pi makan mmg tak dapek la...jauh bebeno

so ni je lah gambar aritu..gambar org takdek..






xlarat nak abis kan..banyakk sangat


20 Jun 2011

father's day

happy fathers day untuk semua bapak bapak di luar sana..especially utk bapak sendiri la kan

sebelom beli kek abah dah request dah sesiap nak kek..dasat bukan..hehe...agaknya lama dia x potong kek kot kan..

so kitorang adik beradik mana yg ade terdekat ni syerla beli kek and makanan lain sesikit..beli kek patu beli kfc and beli fries goreng kat umah..tu je lah..

abah request nak cheese kek...tu yg beli ciskek..






14 Jun 2011

tenet yg macam2 hal

gila ah lama tak apdet kan..

rindu oh kat kengkawan blog seme..especially syah..hehehe..sebab dia lah kawan blog aku yg paling lama dan paling menten sampai sekarang..yg lain2 ntah ke mana2 dah blog derang..tak apdet dah..cuma fren kat facebook je la..

alkisah tenet ni yang macam bongoks kan..meluat aku tau..memula stop celkem ingat pakai mekcis Rm48 lak..jimat tu dari Rm98 ke Rm48..tapi bila pakai selow la pulak..stop pulak..lepas tu tukar YIS pulak..yis ni plak konsep dia macam prepaid lak..aku baru tau bila dah beli..tapi hantam je la..

hari pertama elok je guna..masuk ari ke dua langsung tak dapat signal..tepon banyak kali dah..bg email jgn kate lah kan..ade lah sebulan lebih..ni semalam aku try bukak tgk dah boleh pakai..LEGAAAA

laju jgn cakap lah..yes ni mmg laju..sekejap je bukak web memana...

aritu xdapat signal sebab substation (taktau la betoi ke eja..) kena bakor..

oooo....

patot lah...

kikiki....

till then yawww

Followers