17 Nov 2012

Part 2

Sambung balik boleh tak..hehe..tiup2 habuk sikit..

Lama jugak la try meneran nak kuarkan hannah sebab sakit dia tu kurang..x cukup kuat utk aku teran..tapi setelah lebih kurang 45mnt berjuang dan dgn support dari pakmi kat sebelah hannah berjaya dikeluarkan..hehe..macam x percaya je boleh dapat pengalaman bersalin ni...

Selesai kena jahit dan kena tolak kat bilik menunggu..diorang pon hantar hannah..masa tu masih lagi sakit..xboleh nak bangun nak pegang hannah..aku mintak bantuan kakak kat sebelah bg hannah..dia pon baru lepas salin..sian dia..huhu..aku nak bg susu hannah masa tu tapi xreti..kebetulan ada nurse kat situ aku minta dia tolong tnjuk kan..nurse ni otai la kot kat situ..punya la kasar di tolak2nya hannah kat breast aku..itu pon xtau..dalam hati aku cakap klu aku tau aku tak panggil la..patu saluran air yg masuk kat tgn aku tu dia pulas maybe nak bg air tu lalu la kot..tgk2 mengelembung tangan aku..air laju sgt kot..panggil dia balik..patu last2 cabot je menda alah tu..yg mmg pengalaman paling teruk la..sampai kat wad bersalin nurse semua ok ok je..xde macam kat bawah nun...

Cuma masa malam tu hannah muntah kuar buih..aku yg sebelom tu xboleh nak bangun langsung tetiba boleh bangun bawak hannah cari nurse sbb aku tekan2 loceng xde nurse yg dtg..patut la xdtg..aku bangun p cari depa mmg depa xdak kat tmpat depa pon..cis..akak yg ade situ tanya kenapa aku bgtau la..dia kata xpe..mmg camtu so lega la sikit..ya allah takot sgt masa ty allah je yg tau..huhu..

Gitu la kisahnya..hihi..

Now hannah dah jalan merata2..selalu mummy bwk p tesco and setia city mall je la..itu je yg dekat..buh hannah kat stroller je..oh..perasaan tolak stroller tu macam satu macam je..hihi..almaklum la x biasa kennnn

ok babai

3 Nov 2012

cabaran mengeluarkan hannah..

After 2 bln baru la nak buat entry ni..hihi..layan je la kennnn....nni pon macam dah ingat2 lupa..maklum la..urat pon banyak putus.huhu..mmg kepelupaan aku makin teruk...huhu..

Hari sabtu 1 sept aku pegi putra medical center (pmc) utk buat last checkup and nak tanya pendapat doctor yang aku ni boleh bersalin normal x..sebab kalau normal kitorg decide bersalin kat pmc..kalau doctor kata caeser mmg gomen la jawab nya..gila ko lebih 5k kot klu bersalin caaeser..xmo la aku buang duit gitu..doctor cakap boleh normal ni..macam xde masalah dan aku pun muda lagi dia senang nak push..so aku pun balik pikir dulu ngan pakmi cemana..

Bincang punya bincang..aku sendiri buat keputusan sbb aku yg nak brsalin kan..aku cakap aku nak p gomen ja sebab aku xnak menyusahkan pakmi bayo kat pmc..mana tau tetiba caeser..lgpn sakitnya sama je..kate ku kan..cam tau sgt sakit cemana kennn..cukup la aku dimanjakan dpt layanan checkup kat pmc..mmg aku pueh hati and doc pon baik baik belaka (ye la..ko bayar kennn :p)..lagipun ongkos pun banyak dah dikeluarkan sebab amik kereta untuk aku aritu..bukan org kaya pon ada duit banyak2..ternyata aku silap buat keputusan..tp kenapa? Jap lg cerita..

Isnin 3 september aku p keja cam biasa.sebab ade keja yg banyak lg aku kena settle..masa tu dh rasa sakit2 cam nak meneran pon ade..keesokan nya aku p spital sg buloh serah diri..dari pagi aku p last2 kul 6 ptg kot camtu doctor suruh balik dlu sbb baru bukak sikit dan diorg pun xde bilik nak bg aku..frust jugakla..tggu punya lama tapi kena balik pulak..bosan sangat..rasa mcm buang masa..

5sept .. Awal pg dlm kul 4 camtu aku terjaga sbb sakit pinggang sangat.cam nk terputus rasa..xtau nak kata sakit cemana..sampai menangis gak la sakit2..xgerak pakmi pun sbb mcm boleh tahan lg..punya duk tahan sakit sampai tertido..tepat kul 6 terjaga balik dan pop..macam belon kecil meletup kat bawah dan tetiba air keluar dengan banyaknya..mmg lencun tempat tido aku ngan air ketuban..terus la gerak pakmi..ajak g spital balik..kitorg siap2 brg kul 830 br gerak sbb klu awal mmg jalan jem lg...lepas air ketuban pecah xlama pastu dh stat sakit kerap..bukan 5 mnt dh aku rasa setiap 1 mnt kot..sbb cepat sgt sakit tu dtg balik..sampai depan spital aku mkn dulu dlm kereta..bila sakit tu hilang cepat2 aku mkn..bila sakit dtg balik aku benti.pastu sambung blk.dapat la abiskan separuh nasi lemak tu..aku takot nnt xmakan xlarat plak..

Smpai spital misi cuma check ctg je pastu dh..pastu misi suruh tukar baju spital..pastu dia suh duk kat kerusi tu tunggu docter..kul 11 xdpt jumpa doc lg..sakit dh makin sakit dh ni..td sakit boleh tahan  skang maha hebat punya xboleh tahan..duk plak kat kusi..duk hrp boleh baring kot hilang sakit sikit..sedih gila masa tu..duk menangis sorg2..sedih sama sebab pakmi xde kat sebelah sebab dia lah kekuatan aku.. aku kuar dr wad bersalin tu jumpa pakmi..nangis kat dia la masa tu..ngan sakit constraction ngan dia xde sebelah lg...isteri mengada namanya..tau..

Masuk balik wad balik bru docter panggil..check dinding rahim dh nipis..dah boleh tolak labour room tapi labour room penuh so kena tggu kosong baru la dia tolak masuk..tunggu lg.. ...masa tu lah aku rasa aku silap buat keputusan..nak tukar masa tu aku rasa dah xsempat sebab aku dah sakit sangat..takut xsempat sampai pmc je..kang xpepasal beranak dlm keta..

Xlama pastu baru la ada misi suh masuk dlm biilik ctg..maha hebat punya sakit..baring pun xdapat menghilangkan sakit2 itu..masa aku duk menangis tahan sakit tu sempat lagi aku cakap sorang2..xmo dah pasni sakitttt..xmo xmo..hahaha..x igt ape dah masa tu sebab sakit sangat2..dan sempat lg plak tu duk pikir nak p pmc dah tau x sempat..hihi.kul 2lebih aku mintak misi bg aku ubat tahan sakit..sebab xtahan sgt..dia kata kena doc kena check klu nk bg..so tunggu doc lg..kul 330 doc xsampai2 lg..aku tanya lg bila boleh bg..dia mareh lerrr..dia kta kena tunggu doc check dulu..dgn nada marah ckp kan aku kennn..siap cakap klu xtahan sakit nnt lepas bersalin makan pil perancang xpayah bersalin dah lepas ni..sungguh la aku sakit hati masa tu udah la aku sakit bersalin ni x tertanggung..lg mau sakit hati org..sabar je la.buat xtau je la dia ckp camtu..agaknya sbb aku duk menangis sgt sbb sakit...hihi..dia pun rimas...haha..nak wat camne..udoh sakit sesangat..430 baru la dia  bg..tp xde pun yg duk kata nk kena tggu doc check aku tu..dia bg terus je..xde doc check pun.penipu betoi. Haha.

Lepas tu aku mcm lali2 skit tapi sakit tetap sakit..masa tu la aku pikir klu aku tahan x bg meneran ni lg la jln x buka so bila sakit aku teran sikit2..sampai satu tahap..nurseeeee..nak meneran sgt2 dah..terus dorang tolak pi tempat bersalin..bukan labour room ye..bilik bilik yg di pisahkan melalui langsir2.di mana bidan bidan itu pikir aku punya tu boleh bg semua org tgk..aku bersalin org yg lalu lalang boleh bg org intai skit...langsir pun tutup x abis..aduhaii...banyak kali pakmi mintak suh tutup langsir tu sikit..sebaik pakmi ada sebelah aku masa aku nk bersalin tu..

Boleh tahan panjang gak eik..hihi...nnt sambung..

8 Oct 2012

Kehepsi Zinger double down dan menu pantang

Boleh laaa..nak kata sesedap sangat tu biasa je..ayam goreng..acane makan ayam hot n spicy tu camtu le..tapi kerangupan dia lebih sikit..bila dpat ngap sekali ngan cheese boleh tahan laa..overall...boleh laaaa.hihi

Memang acik ni dalam pantang lg..tapi pantang acik ni xde la pantang sesangat..tp xde la xpantang langsung..berpada2..dan xde la aku hentam kfc tetiap hari kennnnnnn...kalau takat nak makan..makan je..tapi jgn melampau..asal x memudarat sudehhhh...

Tnjuk jugak la menu pantang aku.baru td stat pantang balik..hihi



4 Oct 2012

Cabaran menyusu hannah

Selama ni aku ingat nak breastfeed anak ni senang..fuhhh..bukan senang jugak la..dari hannah dalam perut lagi setiap hari aku doa supaya allah permudahkan perjalanan penyusuan hannah dan moga allah murah kan rezeki susu hannah..

Selepas bersalin memang aku takde susu..xnampak bayang susu pon..sua je kat hannah tapi dia xdapat pape pun sian sangat..pakmi tiap2 hari tanya ada susu x.risau dia anak lapar..pakmi ni dia jenis terlampau kesian kat anak..ye..terrrlampau..anak x tido pon dia kesian.hari ketiga malam tu baru la ada..alhamdulillah sgt..siang tu ada mintak orang datang mengurut..maybe sbb tu sama..

Lepas ada susu tu aku rasa cam hepi sesangat sebab susu dah keluar so hannah x lapar dah..fikir aku camtu la..and aku pon xyah bg formula milk..tapi masalah lain plak mendatang...siang hannah ok menyusu bila lewat malam hannah start xmo..dia meraung2 nangis bila aku bg susu badan..bila dah menangis2 tu confirm mak aku keluar bilik..jadi mak aku mesti paksa bagi susu formula..huhu..udah la siang tu aku dah bagi sebab mengurut..ni mlm pon kena bg gak..ikut kan aku taknak bagi..tapi akhirnya aku mengalah jugak bila mak aku cakap "kesian anak lapar" ..bila aku bagi memang dia diam..dan air mata pun mula menitik selaju2 nya masa bagi hannah susu formula..mmg aku rasa down sgt

Lewat malam esok hannah buat drama sebabak lagi takmo susu aku..bagi lagi susu formula..2malam dah kan..bila dah macam kerap bagi hannah buat drama lagi siang dia nak botol jugak...huwaa..aku suspect dia suka botol sbb laju flow dia.aku pulak baru nk ada susu..so slow la sikit..aku cakap kat hannah..hannah kena kerja kuat sikit klu nk yg terbaik..huhu..sedih gile..sangat2 stress masa tu..aku sedih gila..aku rasa aku x bagi yg terbaik utk anak aku..

Perasaan masa tu bercampor2 sebab hasrat hati nak fully breastfeed macam melambai2 nak meninggal kan aku...huhu..

So cari solution la apa lg..mau tgk saja ka dia minum susu formula?...no no no..aku tanya kakak yang aku kenal masa aktif forum dulu..dia bg nasihat..memang nasihat dia tu buat aku rasa lega sgt2..yg pling aku igt dia kata jgn rasa bersalah bg susu formula..kita tau ape yg terbaik..kurang kan sikit sikit contoh dr 3 botol ke 2 botol..mekasih sgt kak eina..

Hubby pulak banyak bagi support siap bawak aku masa hari ke5 pantang tu bawak jumpa lactation councelor..dia tgk aku breastfeed hannah mcm susah sgt..sepatutnya kena rileks..nasib baik ade kat saujana ni..and its free..niat dorg mmg baik nak bantu mommies susu bdn..and hubby siap belikan buku hebatnya susu ibu kat mummy yg manja ni..hihi..

aku xtau ape besarnya dosa bg anak formula milk tu sampai aku rasa down sesangat..dan yang sebenarnya dari before bersalin lagi memang dah set in mind no no no formula milk..agaknya efeknya itu la..tetiap hari menangis.huhu

Lepas dr semua tu hannah ok menyusu dengan happynya..no more formula milk..after sebulan aku ajar dia minum susu bdn melalui botol gak..and now hannah ok direct and botol..tapi cabaran paling kuat aku baca masa start 3 bln nnt..hopefully hannah ok je masa tu insyaallah...doa je byk2 kan.

Chawwwwwww

1 Oct 2012

Cabaran

Hmm bersawang dah ni (buat buat sapu sikit)

Hannah lg 4 hari cukup sebulan..sekejap je..nnt tup tup dah besar..sebenarnya xsabar sangat nak tunggu dia besar sikit nak main main ngan dia main acan2, layan dia cakap..hehe..ok.. sabar mami..

Cabaran menjaga hannah masa baby ni mmg perghhh ujian jugak buat kami yang taktau ape2 langsung.kadang rasa macam orang bodoh yg sedang menjaga anak..langsung 0 knowledge..bila tanya mak.. mak cakap takkan hang x penah tgk kak kak duk buat keja jaga anak depa..tu la masalah aku sebenarnya...xpenah tgk xpenah amik tau..skang rase kan

Bila anak nangis sikit macam2 teori yg kami buat..kadang tu teori ntah apa apa..pakmi lagi la..hehe..

Dan pakmi selalu cakap.kita masih belajar lg..abg pon tgh belajar mcm mn nk jaga hannah..and aku selalu cakap kat hannah..hannah sorry sayang..mami and abah masih belajar macam mana nak jaga hannah.maaf kan mami

Kadang kadang tu tertanya tanya..betul ke cara aku jaga hannah ni..betul ke cara aku angkat dia..xsakit ke dia..huhu..serba salah..mmg nangis pastu..

Skang ni bila ada masalah sikit yg xtau terus search..baby nangis sebab ape..baby berak kenapa cair..baby takmo tido..mata baby berair..benda yg bodo bodo pon aku search sbb taktau..bila tanya orang..orang akan cakap xpe benda biasa tu..tapi kami tak biasa lagi..jadi gelabah sekejap..huhu

Apa apa pon aku harap aku enjoy jaga hannah walaupon kadang kadang rasa nak serender jugak la bila dia meragam dukung xmo susu xmo..last last tgk je dia nangis..pastu aku pon nangis..mami ni kurang kesabaran sikit..tak macam abah dia..selalu set in mind hannah kecik lg dia xtau ape2..dia tau nangis je..klu idok mmg cepat je rasa nk marah..huhu

Ok..itu je..till then yawww... :p

24 Aug 2012

Raya saya

Biasa2 je..nak glemer2 amik gambar pun tak sampai hati rasa..bila snap gambar je rasa buruk amat..takde seri langsung :(

Jadinya..gambar ngan hubby raya taon ni mmg takde..baju raya pun xde..kasut raya dan tudung raya apetah lg..

13 Aug 2012

Terlepas sahur

Arini terlepas sahur untuk kedua kalinya..pertama masa 1st ramadhan..

Tapi sebenarnya takde la terlepas sangat
(Pulak) cuma aku terjaga lmbat dlm kul 543..subuh kuk 553 kan..so sempat jugak la teguk air ribena ngan kurma sebijik..jadik la.

Harap2..mummy and baby dapat bertahan arini..♥

12 Aug 2012

Ke muar

Takziah atas pemergian ayah adik ipar smlm..tetiba sedih pulak  bila nmpak jenazah dibawa pergi..walaupun bkn ayah kita tapi tetap sayu :(

Mmg sensitip terlebih skang ni..huhu

Balik dr keje kul 130pm smpai umah terus je pergi muar..balik dr muar terus ke melaka utk berbuka kat umah ina..siap tapau ayam golek..

Dapat la jumpa si kecik ni..mula nangis sgt tgk ada org dtg umah dia..lama2 baru ok..



7 Aug 2012

Happy birthday mak

Happy birthday mak..may allah bless u..i love u so much :)


5 Aug 2012

Nasik ayam

Xsempat nak amik semua pic...huhu...ini je yg termampu..lepas siap bikak posa semua mmg sakit gila bdn...huu



2 Aug 2012

3d

Gambo ni bln lepas pnya..masa ni 7 bln..skang dh 8 bln..raya nnt hitung hari ler


31 Jul 2012

Sekuk raya

Sekuk makmur ngan tat nenas RM25 50bj... mix nut RM17 sebekas...

Bukan aku yg buat yg buat ye..kwn opis yg buat...aku tolong pomot jerk...sekuk tat dia mmg fevret aku...bg sploh balang pon  xcukup




29 Jul 2012

Tilam baby

Gigih buat pagi tadi..ptg terus lembik..pepagi xde selera jamah nasi....huhu


8 Jun 2012

May Allah bless Rayhan


Assalamualaikum..

nak share sikit satu cerita tentang kawan yang baru melahirkan baby boy baru2 ni...ni anak kedua dia..dia share dalam facebook....sebak rasanya bila baca status yang dia update

This is a story of my beautiful Muhammad Rayhan Rafiqin - Having pregnant with my second child was the most happiest moment of my life. I love being pregnant and hope to get pregnant again. Alhamdulillah, giving birth to Rayhan was fast and easy. It was the most defining moment of my life but this is just the begining of my story. The paedetrician told us a shocking news that our son is having Down Syndrome. I didnt cry until the moment i held him close on my chest. I cried and cried even more when the paedetrician diagnosed Rayhan with cleft palate and other complications. My heart sank! What have i done to make him be like this? What have i done?? I didnt want to believe and hoping for miracle..i was in a balck hole.. I didnt want my son to be like this.. But later after a hard loud cried, i hold him again and hear him telling me " LOVE ME, LOVE ME PLS, I KNOW IM NOT WHAT U EXPECTED BUT PLS LOVE ME!...and from that onwards i know i need help from many doctors, specialist and support groups but what i need most is to follow my MOTHERLY INSTINCT and love my son unconditionally. Dearest baby RAYHAN, u r beautiful and daddy, mummy n big bro rayyan love u dearly. MY SONS, U COMPLETE ME!


Dearest family, friends, and everyone here, All praises to Allah, thank u for gvg support to us n bby rayhan, we will alwis try our very best to be a great parents to our children. Thank u for ur prayers and love for our rayhan. Indeed having a special child has change our life to a better path, thank Allah. We believe in miracle n this is a miracle that He has sent to us. May this story gv other mothers out there to continue love their children regardless of thier Notiness.. Children r the greatest gift of all. Hugs n kissess frm bby Rayhan to all of u.

kat bawah ni komen dari rakan beliau

I cried when I read your message. As a mother, I understand how you feel. Amoi remember what Allah said in Al-Quran, surah At Taghabun (chapter 64) verse 15:Your riches and your children may be but a trial: but in the Presence of Allah, is the highest, Reward.And this verse will motivate you not to loose hope. Surah Yusuf (chapter 12) verse 87: ....and never give up hope of Allah's Soothing Mercy: truly no one despairs of Allah's Soothing Mercy, except those who have no faith." May Allah bless Rayhan and your family.

See ya

 Assalamualaikum :)

25 Apr 2012

“Don’t Ignore People With Infertility – Do You See Me?”

pinjam ye kekda..

credit : joyinmyjourney
When I was talking with my four pregnant friends and you came up to us and said, “Aw!  Look at all the pregnant women!”  Did you see me?
When you, my good friend who was once in my shoes, listened to me time and again talk about the pain of my infertility, yet one day said, “I think you need a support group.”  Did you see I stopped calling you for support?
When you laughed about getting pregnant with your sixth child and said, “All he had to do was look at me!”  Did you see me force a smile and wish it were really that easy?
When I was standing around my five expectant friends, you took note of their pregnant state and then looked at me saying, “What are you doing here?  Wishful thinking?”  Did you see me quietly excuse myself so I could run to the bathroom and cry?
When we got together for ladies fellowships, did you see I didn’t say anything because the only topics of conversation that came up were your pregnancy stories?  “Just call me Fertile Myrtle!”  “I’m so ready for this morning sickness to be over.”  “Hubby ran to the store and got me ice cream at midnight!”  “I felt her kick for the first time!”  “I feel like a beached whale!”
When our group of friends went out to lunch, did you see how I felt excluded when all anyone could discuss were the latest and greatest books and blogs on parenting?
When you talk about how everyone is pregnant – “Don’t drink the water!”  Did you see me?  I’m not pregnant, but I want to be.
When you opened gifts at your baby shower, did you see me in the crowd, trying to share in your joy, all the while hoping I could be next?
When the mothers were asked to stand in church on Mother’s Day, did you see me – sitting – hoping not to burst into tears and not wanting anyone to feel sorry for me?
When all you posted on facebook were pictures of your ultrasounds, updates of your cravings, photos of your pregnant belly month by month, posts of registering at Babies R Us, doctor visits, and Baby Center, did you see I am one of your “facebook” friends?  Did you see I had to limit your updates?
When God finally blessed you with a baby after your struggle with infertility, did you, of all people, see me?
If you do see me…
Don’t ignore me.  To ignore is not to know.  Don’t refuse to take notice of me and my infertility.
Think before you speak, if you must speak at all.
Don’t isolate me.  Try to imagine what it could be like if you were in my place and what you would want someone to say.
Remember I confided in you because I thought you were my friend.
Don’t dismiss my infertility – I may be in the minority, but I still have feelings.
Take a moment in private to tell me you hope I am next.
Don’t make mindless comments about your ability or my inability to get pregnant.
Write a heartfelt note to encourage me not to give up hope.
Think about excluding me from your baby posts so I won’t have to limit your updates.  Or try to understand if I don’t “like” or comment on them.
Don’t disengage me from conversation – take notice there are many interesting things to talk about in addition to pregnancy and babies.
Let me know you are praying for me – and then pray for me.
Don’t pretend that I have never talked to you about my struggle.  I made myself vulnerable sharing that with you.  Can you show balance while rejoicing in your pregnant/mommy state but also by being mindful of my infertility?
Consider that even if you don’t know I am struggling with infertility, there’s a good chance I am.

30 Mar 2012

i'm reading this!

seronok baca bab kehidupan di syurga..indah2 belakerrr...

12 Mar 2012

gambar paling suka tgk


selepas 13 bulan..akhirnya ni la aku dpt..fuhh...tu pun jenuh..malas tahap gaban perkasa..pakmi suh sambung lagi degree..perghh..aku tak rasa la nak boleh pegi lagi..huhu

29 Feb 2012

hina sangat kah?


sampai nak buat jalan yang berlainan antara rumah teres ngan apartment..katanya orang2 apartment ni banyak orang yang tak berjenis..perghh...

28 Feb 2012

14weeks


alala..nampak ke..nak jugak buh sini..sekarang sudah masuk 2nd trimester..harap2 semuanya selamat..


Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

12 Feb 2012

pantai murni dan semeling

nak cerita laksa kat situ sedap walaupun ceroi..

selalu sangat balik sungai petani, bila orang tanya balik kampung ke..ye..kampung mana..? sungai petani..eh..no la kampung ai kuala kurau...

mesti orang bajet aku orang sungai petani..asal tanya kampung mana aku cakap la sungai petani memang aku nak balik sungai petani pun.. :p












4 Feb 2012

amboi amboi

ewah ewah..kata nak apdet seminggu sekali..adoi..sindrom malas nak pekecik gambaq mmg susah nak diobati..


3 Jan 2012

itu lah CINTA

Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya.

Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam ‘kewujudan’ yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam ‘kewujudan’ yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini..


Sumber

Followers