21 Feb 2013

Ustaz don

Rasanya post ni banyak share kat fb satu ketika dulu..x dulu sangat la jugak..so masa baca tu terus forward kat pakmi..lagipun dia memang tau biniknye ni suka ustaz don tu

Masa hannah baru lahir..hannah menyusu lama..kadang lebih dr 30mnt..dengan keadaan aku yg xpandai nak bg susu anak masa tu mmg rasa susah jugak la..masa tu kalau bf hannah mesti kena duduk..xpandai baring.. udah la keadaan muka badan fikiran serabut..lg la nampak kesian.. now dah pandai la kan..tiap kali bf kalau boleh memang aku nak baring je sebab lg selesa..kadang kita pon leh lena rest sekali..so setiap kali bangun malam nak bagi susu pakmi offer nak buat susu..bila hannah nangis..dia pon bangun teman mummy nyusu hannah..walaupon dia nak keje esoknya..masa dia buat susu tu dia ada cakap..nak tiru macam mak ayah ustaz don buat..

skang ni nan hado la kan..haha..aku pon x kose nak minum susu tgh mlm..lgpn bf hannah baring je..

Point aku nak cakap..kalau benda baik..bakpe kita nak malu tiru..

Satu perkongsian yang menarik dari Prof Dr Muhaya:"Saya berkesempatan utk bertemu dgn ibu kepada seorang ilmuwan agama (ustaz) yang tersohor pada masa kini. Melihatkan kpd kebolehan anaknya dalam menyampaikan dakwah, maka saya bertanya kepada ibunya, apakah rahsia beliau dalam mendidik si anak? Jawab si ibu, sewaktu si anak (ustaz) dilahirkan, beliau telah mengambil keputusan utk berhenti kerja bagi menumpukan sepenuh perhatian beliau utk menyusukan anaknya selama genap 2 tahun. Selain itu, pada setiap malam, apabila mereka suami isteri dikejutkan si anak utk menyusu, suami beliau akan turut sama bangun. Suaminya akan menyediakan susu kepadanya utk minum sambil beliau menyusukan anaknya itu. Suaminya tak benarkan beliau menyusu sambil baring. Sebaliknya, suaminya akan menyediakan belakang badannya utk beliau bersandar menyusukan anak sambil duduk dan memastikan keselesaan semasa menyusu. Bayangkan bagaimana emosi si isteri apabli setiap malam dilayan sebegitu oleh si suami"SUBHANALLAH...indahnya alam rumah tangga jika bersandarkan amanah dan kasih sayang kerana Allah. Tak mustahil jika mereka dapat melahirkan generasi yang baik akhlaknya.Persoalannya, siapakah si anak yang dimaksudkan??? Beliau adalah USTAZ DON DANIYAL DON BIYAJID :)

hari paling sedih

pagi td sebelom hantar hannah dah cakap banyak banyak kat hannah..hannah kena duduk bawah sama tau  takmau jerit2 takmau nangis2..tapi macam tak mau jalan ja..pagi td pun letak sat dah nangis dah..tapi mummy cekal hati punya pasal..hantaq jugak.dekat pukul 1 telepon bs hannah tanya..dah dgr dr telepon hannah jerit2...menangis2..tp bs kata dia boleh handle..so mummy pon ingat semua ok..

sampai je kat rumah bs mummy tgk mata hannah bengkak..sebab nangis banyak sangat..masih ade sedu2 lagi bersisa...sayu sangat hati mummy bila tgk mata hannah macam tu..mummy x salah kan bs sebab bs pon ada kerja nak buat..tak boleh la pegang hannah selalu..lepas amik hannah aritu mumny nekad kali ni mummy kena berenti kerja jugak..sblm ni apak dia dah suruh berenti..tp belom sedia lagi nak resign..masih sayang kerja sekarang..tp kalau dah jadi macam tu xkan setiap hari nak kena tengok mata hannah bengkak..huuu..kenot..

bila tebayang mata bengkak hannah tu mesti rasa sayu sangay..sebab kesian..duk pikir lama mana la dia nangis..sedangkan duk ngan kita pon nangis sekejap pon dah kalut2..huhuhu

mummy mintak sorry hannah..lepas ni mummy everyday ada ngan hannah k..

entry khamis 14/2..tp baru hari ni publish..heh

Followers