27 May 2010

bumbu

isnin lepas p makan kat the curve..sesaja buh gambar sini








ikan talapia masak cuka je pon tp sedapppp



masak lemak pucuk ubi..pucuk ubi xbyk..xbaloi..peh



sambal goreng dia tulis..memula rasa cam sdappppnyeeee..lama2 makan rasa cam makan sambal ngan belacan..hehe..belacan dia rasa sgt..tp sedap



gado2..best!


isi keras..patut kelapa muda isi lembut..


es campo..igt kan abc..hahaha..dpt2 rupa camni..tp rasa dia sedap gila.

23 May 2010

lagu bola

rasa nak tembak je sape yg buat lagu bola perak tu..hahaha..punya la xbest



lagu bola perak



lagu bola kedah

22 May 2010

tag dari kak eryne

pagi2 lg dpt email dari kak eryne yg ima kena tag..ekekeke...kak eryne xtau ghupernye blog aku..hukhuk

1) Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
menangis..patu geram ngan dia..haha

2) 6 orang di hati anda?
1. pakmie
2. mak abah,
3. PIL
4. adik badik..sedara
5. Kawan2..

3) Anda rasa anda comel?
x..tp rasa cam sweet lar...hakhak

4) Single or taken?
taken

5) Blog yang anda suka?
butik-noraz.blogspot.com setiap hari xtau la berpuluh2 kali aku bukak rasanya..suka bukak blog syah, zura(walaupon xde update tp bukak gak..haha), kak mieza dolu2 selalu update so mesti bukak punya..tu je kot

6) Adakah bilik anda kemas setiap hari?
sentiasa kemas sebab x tdo kat bilik..haha

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
malam td lagu bola kedah yg dinyanyi kan oleh hubby...krohhhh..krohhhh

8) Last text message?
makan la kenyang2..ekekeke

9). Last phone call?
nana..pg2morning call dia tnya something..hukhuk

10) Hari terakhir anda menangis?
errr...bila ek..hmmm...oh..semalam...kuar air mata skit je bila kat ticker ina dia tulis camnih

Eyes are now open. Ears, fingernails and finggerprints are all done

ohhh..sungguh sebak...seperti aku plak yg preggy..hakhak

11) List lima color favorite anda?
pink,purple,brown,ijau..dlu suka sgt biru tp now ni nape biru ku rasakan sgt xcantik..haha

12) Orang terakhir anda ber-YM?
ina..dia tnya pasal nak masak paku pakis..haha

13) Game paling anda suka?
dlu suka sims..sekarang xsuka semua..

14) Adakah anda peminat MCR?
ade kah my chemical romance yg dimaksudkan..klu betul saya suka sgt..i dont love like i did yesterdayyyy

15) Apa perasaan anda jawab tag ni?
saya perasan..haha

16) Anda rasa tag ini best?
boleh laaa

17) Tag lagi 10 orang
syah je kot

17 May 2010

lawatan hormat



balik aritu p tgk umah sat...saja2 meronda sebelom gerak balik kl...lambat g siap..dijangka tahun depan..umah kami amik ni betul2 depan taman...xsangka lak depa2 umah betul2 lorong nak masuk taman....yg paling penting..depan umah xde umah..ade taman..rasa x semak mata sgt..sekian cerita pasai umah...


pas p tgk umah terus gerak balik..singgah umah kakak aku kat area batu kawan la lebih kurang..aku pon x sur exactly tmpat dia duk tu.huhuhu..saja nak tgk anak menakan..geram btoi aku...



16 May 2010

mode merbuk

aku baru je sampai merbuk kul 10 semalm..maybe malam ni gerak balik KL plak..balik merbuk semata2 nak amik sijil benti skolah hubby..dia mintak keje kat syarikat air kedah ni..tp sijil xcukup..terpaksa la balik amik..

lgpn nak repair keta sekali..ade skit rusak juga..ni la kalau pakai keta..time dia meragam..aishhh..jenuh...tu nasib baik 1 keta..sebab tu la wat masa sekarang aku xmo beli keta..ceh...padahal xmampu nak pakai 2 ketah..muahahaha

pagi td sarap ngan MIL..dia bgtau adik ipar belah hubby aku yg baru kawen aritu dah preggy..hukhuk..terus dupdap2 dada aku..nak nangih pon iye jugak...xtau tetiba emo semacam je..huhu...tp mil x tanya aku ape2 pon..dia cuma cakap fatimah tu dah mengandung 4 mggu...skit pon dia xsebut pasal aku...aku harap akan2 datang pon jgn la dia tnya...kecik hati aku nnt..huhuhuhu

even aku xde anak lg aku happy ngan life aku sekarang cuma ia belom complete je lg..kalau aku ade anak maknanya hidup aku complete..semua ada anak suami keluarga..tp sekarang pon Alhamdulillah sgt2...hidup aku sempurna ngan ade hubby :)

sebaik la hubby aku tu bukan jenis kerja pg petang siang malam..keja dia duk umahhhhh je..sampai aku nak naik boring..hehehe..tp ok la..at least aku ade teman kan kan kan...

13 May 2010

Jerit box

ini gara2 syah okeh..hehehe

so p buh balik shout box..aku kadang2 terlupa yg xde shoutbox

ade shoutbox best skit kan

aku tetiap hari bukak blog..tp xde rasa nak update..xtau kenapa..xde idea kadang tu

tetiba arini nak update skit

skit ckup la kan?

4 May 2010

sebelom selepas

hasil "belaan" aku selama ni..hahaha

xdek koje toi...

Followers